A Panthers-t felkészült a magabiztos 49ers védelem elleni csatára

Miután az összes szalagcím azzal foglakozott, hogy az irányító Cam Newton milyen kemény ütéseket kapott a szezonnyitón, a Denver elleni meccs során, a Panthers fogadja a San Francisco 49ers-t a Bank of America Stadium-ban, azt a csapatot, amely két sack-et ért el a 28-0-ás, hétfő esti győzelem alkalmával a Los Angeles Rams ellen.

"Úgy gondolom, ők egy gyors, fiatal csoport." mondta a center Ryan Kalil. "Azt hiszem, ők egy olyan csoport, amely megpróbálja megtalálni az identitását és jó munkát végeztek a Rams ellen. Úgy gondolom, ez egy kemény csoport. Azt hiszem, csinálnak néhány hasonló dolgot, amit a Denver csinál, így nagyon-nagyon jó munkát kell végeznünk a line of scrimmage-en, mind a futó, mind a passzjátékok esetében."

De az volt igazán meggyőző azoknál a sack-eknél, hogy a Niners blitz nélkül alkalmazott nyomást. Mindkét sack-et akkor szerezték, amikor csak négy skarlátvörös mezes játékos közeledett a Rams irányítója, Case Keenum felé.

"Csak egyéni videózás és nagyon kell figyelni a srácokra." mondta Kalil a felkészülésről. "Ez általában azt jelenti, hogy a srácnak nagyon jó a technikája, úgyhogy még technikásabbnak kell lenni és tényleg meg kell tanulni a tendenciákat, hogy milyen mozgásokat csinálnak."

A left tackle Michael Oher észrevette, amellett, hogy nyomást helyeztek az irányítóra, a San Francisco könnyen kezelte a Los Angeles futójátékát is. A Pro Bowler futó, Todd Gurley mindössze 47 yardot futott 17 futásból.

"Nagyon kemények." mondta Oher a 49ers első soráról. "A futás ellen elég jól játszanak. Volt egy shutout meccsük, így ők készen állva fognak idejönni."

A sack azonban nem mindig a kiváló defensive line játéknak köszönhető. Gyakran előfordult, hogy a 49ers secondary kényszerítette Keenum-t arra, hogy a labdát tovább tartsa, mint szerette volna. Az elkapó Ted Ginn Jr. tudja, hogy neki és a többi elkapónak is az a felelőssége, hogy segítse Newton-t abban, hogy időben szabadulni tudjon a labdától.

"A célunk az, hogy kimenjünk és szabadon legyünk, bármi áron." mondta Ginn. "Egyszerüen kimegyünk, vigyázunk a play-ekre, tesszük a dolgunkat és reméljük, hogy sikerrel járunk."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu