Panthers 46-27 49ers

A San Francisco 49ers meglepően bosszantó ellenfélnek bizonyult a Panthers első hazai meccsén vasárnap, a Bank of America Stadium-ban, de az uralkodó NFC bajnok végül átvette az irányítást.

Végül."A második félidőben volt egy lehetőségünk arra, hogy ellépjünk tőlük. Elléptünk tőlük." mondta az irányító Cam Newton. "És akkor hagytuk őket visszajönni. Ez egyszerűen nem történhet meg."

A Panthers elfolytotta a 49ers kezdeti ellenállását azzal, hogy 24 megválaszolatlan pontot szerzett és felépített egy három touchdown-os vezetést és kitartottak, miután a San Francisco egyetlen labdabirtoklásnyi távolságra jöttek fel, a végére 46-27-re módosítva az állást.

"Amikor teljes erőbedobással játszunk, akkor szórakoztató, hogy a részese vagy és szórakoztató nézni, de nem engedhetünk meg magunknak ilyen üresjáratokat." mondta Newton, akinek az első passza interception lett, majd talpra állt és 353 yardot valamint négy touchdownt passzolt. "Azt éreztem az elején, hogy felváltva hibáztunk. Ez a játék én voltam. A következő játék az a személy volt. A következő ez a személy. Így nem lehet hatékonyan játszani. Amikor lenyugodtunk és letisztáztuk a felelősségköröket, minden a helyére került."

Úgy nézett ki, hogy a Panthers simán behúzza a meccset, miután az elkapó Kelvin Benjamin a második félidőt egy 10 és egy 9 yardos touchdown elkapással nyitotta, a második után a Carolina már 31-10-re vezetett és Newton a Panthers valaha volt legtöbb TD passzt adó irányítójává vált karrierjének 121. touchdown átadásával.

De miután a védelem a hatodik egymást követő drive-ban kényszerítette punt-ra a 49ers-t- ebből négy 3&out volt - Newton az egyik rá jellemző menekülés során elvesztette a labdát.

A Carolina védelmi a 49ers-t csak mezőnygólig engedte. De a kickoff után Ted Ginn Jr. nem kapta el a labdát, amely a San Francisco 1 yardos TD "drive"-jához vezetett. Miután Ginn visszavágott egy 59 yardos kickoff visszahordással, Graham Gano field goalját megalapozva, a 49ers egy 75 yardos TD passzal, amit Blaine Gabbert adott a tight end Vance McDonald-nak, felzárkózott.

Ezek után, 07:51-el a meccs vége elött a Panthers előnye elfogyott, 34-27 volt az állás.

"Volt egy pár kihagyásunk a negyedik negyedben, amit nem lehet." mondta a linebacker Thomas Davis. "Képesek voltunk talpra állni és megcsinálni ma, de ahogy a szezon folytatódik, nem engedhetjük meg, hogy ilyen dolgok megtörténjenek."

A 49ers kényszerített két incomplete passzt a Carolina következő drive-jában, de ekkor a Panthers feltámadt. 3rd&10-nél Newton adott egy labdát középen Benjamin-nak, aki 25 yardos elkapást mutatott be két védő között.

A labda így a Panthers-nél maradt és az óra is pörgött, végül Gano 49 yardos field goal-ja után már csak 04:08 volt hátra a meccsből és 37-27 volt az állás. A védelem biztosította be a győzelmet, a linebacker Luke Kuechly és az újonc cornerback James Bradberry is interception-t szerzett a 49ers következő két drive-jában. Az offense mindkét labdaszerzést pontokra váltotta, Newton az elkapó Devin Funchess-nek egy 16 yardos passzt adott Kuechly interception-je után, Gano pedig a negyedik mezőnygól kísérletét érvényesítette.

"Megcsináltunk egy csomó játékot, egy csomó yardot, csomó pontot szereztünk, de még mindig nem hiszem, hogy nagyon jól játszottunk volna." mondta a tight end Greg Olsen.

A meccs elején a védelem biztosította az első szikrát a meccsen, amikor a linebacker Shaq Thompson felkapott egy fumble-t, ami Carlos Hyde-nak volt köszönhető - aki mindösszesen 34 yardot futott - és elküzdötte magát az end zone-ig egy 9 yardos TD-t szerezve, 7-3-as előnyhöz juttatva a Panthers-t.

A 49ers azonban azonnal válaszol egy 28 yardos TD passzal, amit Gabbert Torrey Smith-nek adott, ezzel visszaszerezték a vezetést és ekkor, 10 perccel az első félidő vége előtt a San Francisco védelmének még mindig nem volt engedett pontja a szezonban.

A következő játékban Olsen megváltoztatta ezt és megváltoztatta a meccset, elindította a Panthers-t a 24 megválaszolatlan pont megszerzésének útján. Olsen átszáguldott középen, elkapta Newton passzát és végigrohant a San Francisco térfelén, egészen az end zone-ig, 78 yardos TD-t szerezve, ami után 14-10-re vezetett a Panthers.

"Amikor lehagytam a safety-t, éreztem, hogy lemaradt, így tudtam, hogy probléma nélkül meg tudom csinálni az elkapást." mondta Olsen, hozzátéve, hogy ez volt a leghosszabb touchdown elkapása karrierje során "Nem hittem, hogy utol tudnak érni."

Ha a 49ers utolérte volna a Panthers-t, a Carolina talán soha nem tudta volna megnyerni a meccset. De annak ellenére, hogy néha leálltak és felpörögtek, ez a játék hozta meg a meccsen a Panthers-nek a vezetést, amit már nem is engedtek át az ellenfélnek.

"Van néhány dolog, amit ki kell hogy javítsunk, ha egy nagyon jó csapat akarunk lenni." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "De akármikor nyersz az NFL-ben, az egy szép dolog."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: ticketfly.com