Jonathan Stewart lehet, hogy hiányozni fog vasárnap

A vezetőedző Ron Rivera nem volt túl optimista hétfőn a futó Jonathan Stewart-tal kapcsolatban, hogy képes lesz e játszani vasárnap, amikor a Minnesota Vikings érkezik Charlotte-ba de Rivera optimista a tekintetben, amit a Panthers képes nyújtani a futójátékban, ha Stewart hiányzik.

Stewart combhajlító sérülés szenvedett mindössze kilenc perc elteltével a Carolina első hazai meccsén vasárnap. Fozzy Whittaker vette át a szerepét és 100 yardot futott a Panthers 46-27-es, 49ers elleni győzelme során.

"Ha ez egy combhajlító sérülés, ahogy minden jel mutatja, az legalább egy hét." mondta Rivera. "Meglátjuk, mennyire súlyos. Azt mondta, elég jól érezte magát séta közben, amikor összefutottam vele nem sokkal ezelőtt. Az elmúlt években képesek voltunk helyettesíteni a srácokat, amikor hiányoztak. Van egy next-man-up mentalitásunk, ami nagyon hasznos volt és ez egy ilyen helyzet. Úgy érezzük, ha Jonathan hosszabb ideig hiányzik, akkor is van egy jó kombinációnk a srácokból."

 

Whittaker és a fullback Mike Tolbert mellett a Panthers fordulhat Cameron Artis-Payne-hez is, ha Stewart hiányzik. Artis-Payne inaktív volt a Panthers első két meccsén, amikor szinte a teljes keret egészséges volt, ez egy kemény döntés, ami nem árulja el, hogy az edzői stáb mit gondol a másodéves játékosról.

"CAP egy erős testalkatú belső futó, aki nagyon jól fut a labdával és jól lát a pályán. Jók az irányváltásai, de inkább a lábára támaszkodik és egyenesen megy előre. Fozzy még jobb, egy kicsit jobb oldalirányú mozgással, amit láthattunk, amikor kívül játszott, bár futott belül is egy pár alkalommal. Mindkettőnek jó keze van a backfield-en. Mindketten megértik a védekezésünket és jó, erős passz blokkolók." mondta Rivera.

Amikor Stewart kihagyta az utolsó három meccset a 2015-ös alapszakaszban lábsérülés miatt, Artis-Payne volt a legjobb running back 33 futással és 152 yarddal, míg Tolbert és Whittaker összesen 115 yardot szerzett 24 futásból. Az irányító Cam Newton volt a Carolina legjobb futója a három meccsen 156 yarddal, ami 16 kísérletből ért el.

A Vikings-nek is megvan a maga baja futó poszton. Adrian Peterson lejött a pályáról a Minnesota Green Bay Packers elleni győzelme során, vasárnap este egy térdsérülés miatt. A vasárnapi játéka bizonytalan.
A Panthers safety, Dean Marlowe, aki hat hetet hagyott ki combhajlító sérülés miatt, megint megsérült a vasárnapi visszatérése során.

"Nem hangzott jól." mondta Rivera. "Majd meglátjuk, hogy érzi magát."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: scoopnest.com