Luke Kuechly nyilatkozott az első győzelem után

A linebacker Luke Kuechly-nek és a Panthers védelmének az utolsó percek a vasárnapi, 49ers elleni győzelem során igazi hullámvasút volt.

A tight end Vance McDonald 75 yardos elkapása a Carolina előnyét hét pontra csökkentettet nyolc perccel a meccs vége előtt. A rookie cornerback Daryl Worley szerencsétlen elcsúszása megnyitotta az utat az end zone-ba McDonald előtt, de Kuechly úgy érzi, tehetett volna többet, hogy levédekezze a passzt.

"Nem hiszem, hogy ez egy srác hibája. Ki fogjuk javítani azokat a hibákat. Jobban rajta kell lennem (McDonald-on)." mondta Kuechly. "Minimalizálni kell ezeket a nagy játékokat, mert ezek visszaüthetnek."

Az engedett nagy játék okozta frusztrációból táplálkozva Kuechly és Panthers a következő két San Francisco-i labdabirtoklásban szerzett labdával válaszolt, bebiztosítva a győzelmet.

Kuechly olvasott Gabbert szeméből és az elkapó Jeremy Kerley elé lépett, megszerezve az első interception-jét a szezonban. Senki sem lepődik meg azon, hogy a csapattársának titulálja a játék sikerességét.

"Menj vissza és nézd meg azt a játékot, a srác, akinek nagy szerepe volt abban, az Star (Lotulelei) volt." mondta Kuechly, aki 2012 óta 12 interceptiont szerezve a legjobb a linebacker-ek között. "Volt egy nagyszerű futása, felrakta a kezét és vagy eléri a labdát, vagy a keze közvetlenül Gabbert arca előtt lesz. Amikor ezek a srácok így futnak, ez fenemód megkönnyíti a dolgunkat."

A San Francisco következő labdabirtoklása ismét interception-nel ért véget, ezúttal az újonc cornerback James Bradberry szerzett egyet, aki lenyűgöző volt pályafutása második meccsén. Bradberry a legjobban osztályozott cornerback volt a Pro Football Focus 2. heti listáján.

"Te jó ég, igen, nagyon jól játszott." mondta Kuechly. "Megcsinált egy nagyszerű játékot a meccs végén, volt pár nagy passz levédekezése. Azt hiszem, James igazán jó játékos lesz."

Előretekintve a 3. hétre, a nagy kérdés a Carolina védelmének, hogy kit fognak látni a backfield-en. A Vikings szupersztárja, Adrian Peterson a vasárnap esti, Green Bay Packers elleni győzelem során megsérült és az állapota bizonytalan.

"Az utolsó alkalommal, amikor játszottunk (a Minnesota-val), nem volt a csapatban és megvertek minket." mondta Kuechly, megemlítve a 31-13-as, 2014-ben elszenvedett vereséget. "Egy srác még nem egy csapat. Függetlenül attól, hogy Adrian Peterson játszik-e vagy sem, biztosnak kell lennünk abban, hogy betömjük a hézagokat."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com