Artis-Payne készen áll a lehetőségre

Fozzy Whittaker nagyszerűen teljesített, 100 futott yardot ért el a San Francisco 49ers ellen a sérült running back Jonathan Stewart helyén, Cameron Artis-Payne pedig valószínűleg pályára léphet vasárnap a Minnesota Vikings ellen.

És úgy hangzik, nagyon is készen áll a lehetőségre, hogy ragyogjon.

"Ó, az önbizalmam az egekben." mondta Artis-Payne, aki inaktív volt a Panthers első két meccsén. "Meglátjuk, mi történik."

Újoncként Artis-Payne hét meccsen játszott és 183 yardot futott (4,1 yardot futásonként), 10 first down-t és egy TD-t szerzett.

CAP first team All-SEC választás volt végzősként az Auburn csapatában, amelyben 1608 yardot futott (5,3 yardot futásonként), ez a harmadik legtöbb egy szezonban az iskola történetében, és 13 TD-t is szerzett.

"Minden, amit valaha is szüksége volt, az a lehetőség." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nem volt velünk Stew a szezon végén, így megkapta a lehetőséget és igazán jól teljesített, csinált néhány nagyon jó dolgot. És akkor ez a előszezon, azt hiszem, egy igazán jó előszezonja volt."

Az edzői stáb mindig is hangoztatta, hogy bízik Artis-Payne-ben és Whittaker is izgatott, hogy csapattársa hosszabb lehetőséget kaphat.

"Nagyszerű volt." mondta Whittaker. "Alig várom, hogy végre aktív legyen az első meccsén ebben az évben és tudom, hogy minden lehetőséget ki akar majd használni, ugyanúgy, ahogy én tettem. Ő ugyanolyan éhes."

A diplomáját az Auburn-on filozófiából szerezte és a tanultak gyakrabban kifizetődnek, mint azt gondolnánk.

"Filozófia, egy csomó idő, jól átgondolt idézetek." moondta Artis-Payne. "De ezen keresztül sok türelmet tanultam. Épp most néztem, a történelemben a nagy tudósok, akik valaha is mondtak olyan idézetet, amit ismerünk, sokszor a türelem a kulcs azokhoz a dolgokhoz."

Ezen idézetek között nincs kedvence. Ezzel az edzői stábbal minden bizonnyal megvan a lehetősége választani.

"Túl vagyok terhelve!" Kiáltott fel. "Van egy millió idézetünk most a szobában. A speciális csapat edzője (Thomas McGaughey) ad nekünk három idézetet egy nap. A vezetőedző (Rivera) ad nekünk kettőt. Skip (Jim Skipper) ad nekünk hármat. Nem tudok lépést tartani velük. Próbáltam, hogy leírom, de túl gyorsan elveszik a képet."

De mindezek a tanulmányok, legyenek azok a tantermekben vagy a pályán, egy tágabb perspektívát adnak neki, mint sok másodéves játékosnak az NFL-ben.

"Mindig van egy újabb lépés ezen az úton, nem számít, hogy te a második évedben vagy, vagy a 10.-ben." mondta Artis-Payne. "Mindig tanulsz valami mást. Ez csak egy újabb lépés."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: espn.com