Michael Oher nem játszik agyrázkódás miatt

A left tackle Michael Oher nem játszik vasárnap az Atlanta Falcons ellen, miután elkezdte az agyrázkódás protokollt pénteken.

A vezetőedző Ron Rivera nem tudta megmondani, ki fogja helyettesíteni Oher-t, aki egész héten edzett a kezdőkkel.

"Amikor bejöttem ma reggel (a vezető erőnléti edző) Ryan Vermillion odajött hozzám, és azt mondta, hogy Mike bejött és a tünetekre panaszkodott." mondta Rivera. "Így hát leültette és megcsinálta az első lépéseket a protokollban és felvette a kapcsolatot az orvosokkal. Visszajött és azt mondta, végig kell csinálnia a protokollt. Nincs esély arra, hogy átmész a protokollon másfél nap alatt. Végig kell csinálnia az egész folyamatot."

Oher minden meccsen kezdett a Panthers csapatában baloldali tackle poszton tavaly és aláírt egy szerződés hosszabbítást 2019-ig ebben a holtszezonban. Donald Hawkins, a harmadéves játékos a listán Oher tartalékaként. A jobb tackle Mike Remmers is játszhat a bal oldalon és Daryl Williams játszana az ő helyén. Williams is játszott egy ideig bal oldali tackle-t az előszezonban.

Rivera azt mondta, a tartalék guard, Tyler Larsen az első alkalommal lehet aktív ebben a szezonban.

"Beszélni fogunk erről. Ma volt egy edzésünk és volt két srác, akik kaptak némi ismétlést a bal oldalon." mondta Rivera. "Azt kell eldönteni, hogy berakni egy srácot jobb, vagy átmozgatni egy srácot és berakni egy újabb srácot? Meglátjuk. A hét vége felé ez már egy nagy dolog, mert akkor már megvan a game plan. De a jó dolog az, hogy a fiatal srácok sok ismétlést kaptak. Ez nem olyan, mintha ezek a srácok még nem dolgoztak volna rajta."

A defensive end Charles Johnson kihagyta az edzést pénteken és megkérdőjelezhető a játéka, de Rivera reménykedik abban, hogy a Georgia-i születésű játékos képes lesz játszani. Johnson meghúzódott a csütörtöki edzés végén.

"Arra számítok, hogy ott lesz." mondta Rivera. "Jó napja volt ma, dolgozott az oldalvonal mellett a trénerekkel, csak a biztonság kedvéért."

A linebacker A.J. Klein először edzett ezen a héten és Rivera arra számít, hogy játszani fog. Klein a hét nagy részét Wisconsin-ban, otthon töltötte, miután édesapja meghalt. Len Klein temetése kedden lesz.

"Jó, hogy A.J. visszatért." mondta Rivera. "Jó napja volt ma és készen áll. Egy profi játékos. A srác egy megbízható játékos, egy okos játékos, aki a része annak, amit csinálunk. A csapattársai összegyűltek körülötte. Ez egy kemény helyzet, de úgy tűnik, hogy a dolgokra összpontosít. Ez talán most egy jó változás neki."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com