Julio Jones ragyogott - az elejétől a végéig

A Falcons és a legmagasabban rangsorolt offense-e a Panthers elleni meccsen a kezdetektől fogva világosan megmutatta szándékait.

Az irányító Matt Ryan az elkapó Julio Jones-t korán és gyakran célba vette.

"Odadobták a labdát a srácuknak és a dolgok maguktól mentek tovább." mondta a cornerback Bene Benwikere.

És ha egyszer beindulnak a dolgok, nem állítják meg. Ryan 503 yardot passzolt, Jones 300 elkapott yarddal zárt - mindkettő rekord a Panthers ellen.

"Minden széthullott." mondta Benwikere. "Minden, amit elterveztünk, minden, amit meg akartunk csinálni, egyszerűen nem működött."

Az Atlanta első három játékát Jones-ra hívták és Ryan egy 22, egy 14 és egy 15 yardos passzt adott neki, ami megalapozta a meccs első touchdown-ját.

A rookie cornerback James Bradberry, aki arra számított, hogy az este nagy részét Jones mellett tölti, korán megsérült és nem is tért vissza a negyedik negyedig.

"Nem tudtam teljes sebességgel menni, ahogy szerettem volna." mondta Bradberry. "Fájt, hogy nem lehettem ott kint, hogy megcsináljak egy játékot és hogy segítsek a csapatnak.

Bradberry kénytelen volt végignézni, ahogy Ryan és Jones együtt rekordokat döntenek.

A félidőben Jones Ryan 222 passzolt yardjából 170-et kapott el, a Falcons ezzel felépítette a 17-10-es vezetést.
A légi támadás folytatódott a hosszú touchdown passzokkal a második félidőben is.

És amikor a Carolina nyolc pontra csökkentette a hátrányát a meccs végén, Jones volt az, aki azonnal válaszolni tudott.

A drive első játékában Ryan adott egy passzt Jones-nak középen, a sztár elkapó megtette a többit, megverve a Carolina secondary-t 75 yardos TD-t szerzett.

A vezetőedző Ron Rivera szerint Jones elleni terv egyszerű volt: "Védekezni rajta."

"Megpróbáltunk védekezni rajta. Nem működött." mondta Rivera. "Csináltak néhány jó dolog és néhány nagy játékot."

A secondary küzdött azzal, hogy tapadjon Jones-ra, de Rivera az elöl lévő nagyobb nyomás szükségességét hangoztatta. Nagyon gyakran előfordult, hogy Ryan-nek bőven volt ideje arra, hogy megkeresse a célpontját a nagy játékkal, akár első-és-10, akár harmadik-és-hosszú volt a szituáció.

"Nagyobb nyomást kell generálnunk." mondta a defensive end Charles Johnson.

A védelemnek, amely tartotta magát a legszigorúbb elvárásokhoz is, az általános teljesítménye lenyűgöző volt. De a szabvány alapvetően nem változott a nehéz vasárnap után.

"Nem véletlenül ilyen jó az offense-ük." mondta a linebacker Luke Kuechly. "A srácaink talpra fognak állni ebből. Az egész védelem jobb lesz a jövő héten."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: mysportswebsites.com