Visszavonult Arian Foster

Arian Foster kedden hajnalban váratlanul bejelentette az azonnali visszavonulását. A 30 éves running back végül a Miami Dolphins játékosaként akasztotta szögre a sisakját de mindettől eltekintve Ő mindig is a Houston Texans egyik legendás alakja lesz.

Az utóbbi szezonok sérülései és a visszaesett teljesítménye miatt a Texans márciusban megvált Foster-től. Hosszas csapatkeresgélés után végül a Dolphins csapatával írt alá ahol 22 futókísérletből 55 futott yardot szerzett idén.

Az alapszakasz első két mérkőzésén kezdő volt de a sérülések idén sem kerülték el és amikor szerephez jutott nem tudott meggyőzően teljesíteni. Mindent egybevetve talán nem is annyira váratlan Foster bejelentése de a ligának hiányozni fog a pár éve a legjobb futók között emlegetett játékos.

Foster 2009-ben a Tennessee Volunteers játékosaként jelentkezett a Draftra de egyetlen csapat sem választotta ki. Draftolatlan szabadügynökként csatlakozott a Texans-hoz de szeptemberben megváltak tőle, hogy másnap a gyakorlócsapatba visszaigazolják.

2009 november közepén az aktív keret tagja lett és történelmet írt a csapatnál. Második szezonjában pályafutása legjobb szezonját produkálta 1.616 futott yardot, 16 futott touchdownt, 604 elkapott yardot és 2 elkapott touchdownt szerzett.

Az NFL-ben eltöltött nyolc szezonja alatt 6.527 futott yardot, 54 futott touchdownt, 2.346 elkapott yardot és 14 elkapott touchdownt szerzett. Négy alkalommal beválasztották a Pro Bowl, egy alkalommal az All-Pro első és második csapatába. Továbbá a fő kategóriákban Foster tartja a futó rekordokat a Texans csapatánál.

Arian Foster Texans franchise rekordjai

Legtöbb futott yard: 6,472 yard

Legtöbb futott touchdown: 54 TD

Egy szezon alatt szerzett legtöbb futott yard: 1,616 yard

Egy szezon alatt szerzett legtöbb futott touchdown: 16 TD

A liga történetének első játékosa aki 100+ yardot szerzett az első három playoff mérkőzésén

Arian Foster 110.9 scrimmage yardos átlagával a liga történetének

5. legeredményesebb játékosa (minimum 80 mérkőzés esetén)

nfl.com, Fotó: twitter.com, twitter.com, twitter.com