Előzetes: Vikings – Bears (Alapszakasz – 8. hét)

Újabb Monday Night vár ma a Vikings játékosokra, akik ezen a héten Chicago-ba utaztak, hogy a csoport rivális Bears-szel mérjék össze erejüket. 

A tét ismételten nagy. A múlt héten elszenvedett vereség után jó lenne ismételten győzelemmel lejönni a pályáról. Mike Zimmer csapatára nagy feladat jár és a sok hiányzó játékos nem könnyíti meg az edzői stáb dolgát. Biztos nem léphet pályára Jerick McKinnon és Andrew Sendejo, akik mindketten bokasérülést szenvedtek a múlthéten. A héten egyáltalán nem is edzettek. Előbbi játékos gyakorlatilag az Asiata, Hillman duónak kell helyettesíteni. Míg Sendejo-t a preseasonben jó teljesítménnyel bemutatkozó Jayron Kearse pótolhatja. Ezenkívül több játékos szereplése is kérdéses. Cordarelle Patterson csukló, míg Jarius Wright boka problémákkal küszködik. Ennek ellenére szerintem a játékukra lehet számítani. Másrészről megnyugtató hogy az ellenfél csapatát is  kisebb sérüléshullám sújtja.

Nagy futó játékra és sok futott yardra őszintén ettől a párostól nem nagyon számíthatunk így nagyon felelősség a Bradfordon és az elkapóinkon lesz. A passzolt yardok tekintetében és a red zone playekben mindenképp javulnunk kell, mert gyakorlatilag az előző meccsünk ezen úszott el a Philadelphiában.

A védelem ugyan egy kicsit foghíjas Sendejo kiesésével, de még így is brutálisan erős. Gyakorlatilag az Eagles otthonában azért nem futottunk megalázó vereségbe,mert a defense meccsben a mérkőzés nagy részében megbízhatóan teljesített. A védelem nagy része bevethető és ez mindenképp jót jelent, de ami igaz az igaz nem ebben kellene bizakodnunk.

Ugyan mi számítunk esélyesnek, de az olyan pocsék játék mint amit a múlt héten produkáltunk nem megengedhető ugyanis akkor ismételten belefuthatunk egy fájó pofonba. A tegnapi nap folyamán a csoport második Packers vereséget szenvedett a Falcons otthonában, így egy győzelemmel ismételten megerősíthetnénk a csoport elsőségünket a NFC North tabelláján.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com