Panthers 30 - Cardinals 20

A Panthers könyörtelenül bomlasztó defensive front-ja tökéletes kezdést produkált és elvégezte az utolsó simításokat a 30-20-as, Cardinals elleni győzelem során, amely véget vetett a négy meccses vereségsorozatnak.

"Egy nagy győzelem, mint ez, remélhetőleg olyan valami, amire tudunk építeni, ahogy haladunk előre." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

A meccs hatodik játékában a defensive tackle Star Lotulelei sack-elte az irányító Carson Palmer-t - ez volt az első a nyolcból - és a labda szabaddá vált. A linebacker Thomas Davis úgy gondolta, Palmer-nek sikerült kiviteleznie egy előre passzt, de ennek ellenére felkapta és egy 46 yardos TD-t szerzett.

"Úgy szoktunk edzeni, hogy mindent beviszünk az end zone-ba és a bírókra hagyjuk a döntést." mondta Davis.

A bírók fumble-t ítéltek és a Carolina 7-0-ás vezetést szerzett, miután Davis megszerezte karrierjének első touchdown-ját.

"Nem gondoltam, hogy számítani fog. De visszanézték és számított." mondta Davis. "Ez egy hatalmas lendületet adott a csapatunknak a meccs elkezdéséhez."

A Carolina megvédte 10 pontos előnyét az utolsó percekben, a védelem segített bebiztosítani a győzelmet.

Közvetlenül azután, hogy az Arizona safety-je, Tony Jefferson kiütötte a labdát a running back Jonathan Stewart kezéből a Carolina 40 yardos vonalánál, Palmer megpróbálta egy passzal megtalálni a running back David

ohnson-t. De a defensive end Kony Ealy megállította a támadást, beleért a passzba és interception-t szerzett 03:13-al a vége előtt.

"Néztem a szemét és csak a labdára figyeltem." mondta Ealy.

"Volt egy esély arra, hogy újra ott legyünk a végén és (Ealy) egy pokoli játékot csinált, felütve a labdát a levegőbe." mondta az Arizona vezetőedzője, Bruce Arians:

A Carolina felépített egy 24-7-es vezetést a félidőre két rövid touchdown futással a running back Jonathan Stewart jóvoltából és egy 43 yardos Graham Gano mezőnygóllal.

A Cardinals-nak sikerült pontokat raknia az eredményjelző táblára a félidő utolsó perceiben, amikor az elkapó J. J. Nelson 5 yardos touchdown-t szerzett. Az Arizona offense csupán 109 yardot szerzett és 6 harmadik down-os kísérletből csak egy sikeres játékuk volt két negyed után.

Gano 52 és 21 yardos field goal-ja 23 pontra növelte az előnyt a harmadik negyedben.

Az Arizona elkezdte faragni a hátrányt a harmadik negyed végén. Palmer adott az elkapó John Brown-nak egy 17 yardos TD passzt, majd Nelson megszerezte a második touchdown-ját egy 4 yardos elkapással 05:05-el a meccs vége előtt.

De a Panthers megtartotta 10 pontos vezetését, amikor Palmer passza Nelson-hoz a kétpontos kísérlet során sikertelen lett.

Stewart fumble-je a Cardinals-nak a reménysugarat jelentette, de Ealy interception-je a Panthers számára igen fontos győzelmet jelentette a bye week után.

"Volt egy hosszú hetünk a felkészülésre és az edzésekre, az önbizalom felépítésére és ez meglátszott." mondta Stewart. "A srácok igazán összefogtak."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu