A Carolina pass rush életre kelt

Star Lotulelei három sack-et ért el, a vezetésével Panthers pass rush életre kelt vasárnap, nyolc alkalommal sack-elték az irányító Carson Palmer-t.

Lotulelei három sack-jéből a legfényesebb az első volt a meccsen: egy sack során szabaddá vált labdát a linebacker Thomas Davis egy 46 yardos touchdown-ra váltotta - ez volt az első TD-je NFL karrierje során.

"Ez egy nagyon jó első sor." mondta Palmer. "Kawann Short egy remek pass rusher, Charles (Johnson) már régóta egy nagyon jó pass rusher, Star Lotulelei is remek pass rusher. Ez csak egy nagyon jó csoport."

A vezetőedző Ron Rivera elsimerte, hogy a defensive koordinátor Sean McDermott a megfelelő időben hívta a blitz-eket, kapkodásra kényszerítve Palmer-t (három sack-et szerzett a hátsó hetes), de Charles Johnson, a defensive line veterán vezetője lehet a leginkább felelős a pass rush újjáéledéséért.

"Charles Johnson megadta az alaphangot a hét elején." mondta Lotulelei. "Volt egy kisebb találkozó és beszélt hozzánk (defensive linemen-ekhez). Megadta az alaphangot."

"Azt akartam, hogy a srácok úgy álljanak hozzá, hogy nem aggódnak azon, mi folyik mögöttünk vagy mi folyik az offense-ben. Nem, az egyetlen dolog, amit lehet befolyásolni, az az, hogy mit csinálunk. Ki kell menni ezzel a mentalitással, menni az irányító után és nem foglalkozni semmi mással." mondta Johnson.

De nem csak találatok és sack-ek fűződnek a defensive line nevéhez. A defensive end Kony Ealy megszerezte karrierjének első alapszakasz interception-jét, miután beleütött a labdába egy olyan játéknál, ahol az volt a szándéka, hogy odaér az irányítóhoz, nem pedig az, hogy megszerzi a labdát.

Ez volt az az interception, amely bebiztosította a Panthers győzelmet. Ez és Lotulelei kierőszakolt fumble-je, amit Davis visszahordott touchdown-ra, a Carolina domináns 2015-ös védelmét idézte. A vasárnapi meccs előtt a Panthers-nek még csak nyolc szerzett labdája volt. Az Arizona elleni kettőt hozzáadva holtversenyben a 11. helyen állnak, ez egy fontos előrelépés a csapat számára, amely vezette a ligát 39 szerzett labdával egy szezonnal ezelőtt.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: twitter.com