Jay Cutler rájött mi a dolga?

Hétvégi ellenfelünk irányítóját divatos lett utálni Chicagóban. Utálják a csapattársai. Utálják a szurkolók. Sőt, legutóbb már az is kiderült, hogy John Fox baráti körben arról beszél, jövőre nem számít rá. A szeles város keresztény szurkolói talán még az inkvizíciót is rászabadítanák. Persze nem csoda! Cutler egy primadonna.

Amíg jó páran az irányítók közül nyílt gerinctöréssel is odaállnak csapatuk élére, addig Jay állandóan valami nevetségesnek hangzó sérüléssel bajlódva mondja vissza a szereplést. S ha mégis a "porondra" lép, sokszor abban sincs köszönet. Mindezt egy a csillagos égig pozícionált szerződéssel a kezében. Pedig egyébként nem lenne rossz irányító. Ezt bizonyította most legutóbb is, amikor sérülésből visszatérve egy nagyon stabil teljesítményt nyújtva győzelemre vezette csapatát a hullámvölgybe kerülő Vikings ellen. Persze ha igaz John Fox kijelentése, akkor muszáj is lesz eladni magát valahová. Még szerencse, hogy nekünk megvan az irányítónk!

A Chicago offense amúgy a második legkevesebb pontot (16,4) termeli mérkőzésenként. Talán egyedül a futójátékuk dicsérhető. Faluk, ha már a passz védelem nem megy túl jól, legalább ebben szorgoskodik. Évad elején nem fizették meg az idősödő Matt Forte-t, hanem 5. körben a drafton kiválasztották Jordan Howard-ot. Most már elmondhatjuk, hogy nagyon jó meglátás volt tőlük. Howard nagyon jól szállt be a ligába.

Nem vesztenek túl sok labdát, igaz nem is szereznek sokat. Turnover mutatójuk -2. Ennek ellenére a védelmük stabil. Visszatértek oda, hogy van jó védelmük és egy nem igazán támadó egységük. Régen is így volt. Aztán ez a tendencia az ellenkezőjére fordult, majd most megint visszatértek az erősebb D vonalhoz. Mintha nem igazán találnák ebben az egyensúlyt az elmúlt években. S ezzel amúgy teljesen hasonló a helyzetük csapatunkhoz. A Bears 2:6-tal áll, rájátszásra az esélye tulajdonképpen a nulla alatt van. Ha valaki ellen életre tudna kelni Mike Smith defense-e, akkor az éppen a Bears offense. Bár most Jay Cutler is úgy látszik rájött mi dolga. Szóval nagy talány ez a mérkőzés, de úgy gondolom eséllyel vesszük fel a küzdelmet!

Csapatunk háza táján egyenlőre annyi hír van, hogy Doug Martin is edzésbe állhatott. A héten igazolt elkapó Josh Huff pedig csak a gyakorló csapatban kapott helyet.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com