Andy Reid bizonyít

Immáron 3,5 éve, hogy hétvégi ellenfelünk vezetőedzője dicstelenül távozott a kényes szurkoló táborral megáldott Philadelphiából. Igaz, ottani regnálásának utolsó évei nem sikerültek túl fényesre és sokan a fejét követelték, azért Reid mesternek mindig volt karizmája, s hozzáértését is csak a legelvetemültebb Eagles szurkolók kérdőjelezték meg.

Aztán Kansasban új otthonra, s legfőképp új csapatra lelt. Bár a közép-amerikai nagyváros szurkolói is szemére vetnek ezt-azt (leginkább idő menedzselési hibákat) azért csak el lehet mondani, hogy a Chiefs mindhárom évben pozitív mérleggel zárt a keze alatt. Csak 2014-ben nem tudtak rájátszásba jutni, amikor is 9:7 volt a mutatójuk. Most is 7:2-vel állnak és bár az AFC West veszett erősnek látszik, egy wild card helyre minimum is jók a jelek szerint. Mondanom sem kell, hogy sok csapat csak álmodik ilyen szereplésről.

Mitől jók? Nos! Az idén a Chiefs nem rendelkezik top támadó vagy védelmi statisztikákkal. Sőt! Van amiben a középmezőny vége felé találhatók! Akkor mitől? A válasz a turnover mutató, amit a védelem prezentál nekik, valami hasonló módon egyébiránt, ahogy a mi védelmünk a Bears ellen. Eddig 22 labdát szereztek 8 elvesztettel szemben. Ez +14-es mutató, amivel a legjobbak a ligában. A védelmük koordinátora az a Bob Sutton, akit már évek óta a liga egyik legjobb védelmi szakemberének tartok.

Ki kell emelni azt is, hogy a Chiefs egy nagyon szívósan küzdő csapat, amit legutóbb a Panthers ellen is láthattunk, ahol 17 pontos hátrányból fordították meg a meccset. De ugyanígy nagy fordítást hajtottak végre korábban a Chargers ellen is. Szóval ellenük soha nem lehet hátradőlni, nem lehet lazsálni!

A mérkőzés kansasban lesz. A Chiefs pedig hazai pályán eddig veretlen.

Ki kell emelni az idei évben két játékosukat! A 2013-ban draftolt Dee Ford-ot és a tavaly draftolt Marcus Peters-t, aki tavaly az év védő újonca lett. Előőbi játékos 10 sack-kel, utóbbi 5 interception-nel holtversenyben vezeti a játékosok ezen statisztikáit.

Egy szóval Andy Reid-nek van támasztéka bőven. Így aztán bizonyíthatja, hogy a philadelphiai rossz évek csupán csak egy munkakapcsolat megfáradásának voltak a következményei.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com