Luke Kuechly az agyrázkódás utáni protokollt csinálja

A vezetőedző Ron Rivera megerősítette pénteken, hogy a linebacker Luke Kuechly az agyrázkódás utáni protokollt csinálja, egy nappal azután, hogy Kuechly lejött a csütörtök esti győzelem során, a Saints elleni meccsen.

Betartva a régóta alkalmazott meccs utáni napon tartott sajtótájékoztatók menetrendjét, Rivera nem tervezi, hogy beszélni fog a vezető erőnléti edzővel, Ryan Vermillion-nal Kuechly vagy a Panthers többi sérült játékosának állapotáról, amíg a sajtótájékoztató véget nem ér.

"A protokollt csinálja." mondta Rivera. "Ahogy már korábban is mondtam, amikor sérülés van, nem megyek oda, amíg itt nem végzek. De azt tudom, hogy (a center Ryan) Kalil váll, (a defensive end) Mario (Addison) láb és (a cornerback) Leonard (Johnson) mellkasi sérülést szenvedett. Innen indulunk ki. Ennél többet nem tudok, mert még nem beszéltem R.V.-vel."

Rivera azt mondta, nagyra értékelte a Panthers szurkolók aggodalmait a csütörtöki ijesztő pillanatok után. Kevesebb, mint öt perc volt hátra a meccsből, amikor Kuechly lent maradt a Saints running back Tim Hightower-el történő ütközés után. A kisautóval hozták le és Kuechly magától szált fel rá, de láthatóan megrendült, ahogy elhagyta a pályát.

"Értékelem az áradozást, tényleg. Ő nagyon sokat jelent ennek a szervezetnek és a közösségnek is." mondta Rivera. "Luke egy harcos, egy srác, aki szereti a játékot. Ez egy emocionális időszak a számára, egy emocionális időszak a csapattársainak. A csapattársai tudják, milyen fontos ez neki és ő egy nagyon fontos játékos a számunkra, mint minden emberünk."

Most még nem lehet megmondani, hogy Kuechly képes lesz e visszatérni, amikor a Panthers az Oakland Raiders-hez látogat kilenc nap múlva. Kuechly a tavalyi szezonnyitón elszenvedett agyrázkódás utáni pillanatokban már a régi önmagának tűnt, de végül kihagyott három meccset. Kuechly elsődleges tartaléka, A.J. Klein szintén az agyrázkódás utáni protokollt csinálja és kihagyta a csütörtöki meccset. David Mayo ebben a szezonban Kuechly helyén játszotta az első snap-jét a védelemben.

"Majd meglátjuk, hogyan készülünk." mondta Rivera. "Utálok elveszteni srácokat és a legfontosabb dolog a srácok egészsége és hogy visszakapjuk őket a pályán. De nem fogunk megtenni, amíg készen nem állnak, amíg nincsenek rendben. Ez az, amit a trénerek és az egészségügyi személyzet tenni fog. Addig is vannak srácok, akik keményen dolgoznak, megpróbálják megragadni a lehetőségeket és tudom, hogy ki fogják használni. Ezért hívják ezt csapatnak. Van 53 srác. Megtesszük a legjobbat, amit tudunk, keményen dolgozunk és készülünk az Oakland ellen."

Ez is azt bizonyíthatja, hogy Kalil váll sérülése nagyobb aggodalomra adhat okot. Sikerült a pályán maradnia a harmadik negyed feléig egy váll sérüléssel, ami miatt ki kellett hagynia az utolsó két meccset, de nem tudott tovább játszani. A tartalék Gino Gradkowski inaktív volt egy térdsérülés miatt, Chris Scott alapszakaszban először játszott centert a hét éves NFL pályafutása alatt.

"Őszintén szólva nem is vettük észre, hogy bejött, amíg oda nem néztük és nem láttuk, hogy raszták lógnak a center vállára." mondta a fullback Mike Tolbert. "Arra gondoltunk: "Ó, Chris van bent. Mi folyik itt?" Nagyszerű munkát végzett."

Rivera a játékosoknak a hétvégére pihenőt adott és örül annak, hogy a csütörtök éjszakai meccs ad a sérült játékosnak egy kis időt a gyógyulásra.

"Pihenés bizonyos fokig, bár nyilvánvalóan vannak más dolgok, amik miatt aggódni kell." mondta Rivera. "A legszebb az, hogy még három napunk van, mielőtt elkezdünk felkészülni az Oakland ellen."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: clutchpoints.com