Mike McCoy teper az állásáért

A Chargers vezetőedzőjét én amúgy kimondottan jó támadó szakembernek tartom. Az volt már denveri évei alatt is és nem véletlenül kapott vezetőedzői munkát. Aztán San Diego-ban már első évében rájátszásba vezette a csapatot. Ezt arrafelé kitörő örömmel fogadták, hiszen Norv Turner utolsó évei nem voltak túlságosan sikeresek.

Viszont azt is elhitték, hogy innentől a bab is hús. S amikor jött két rájátszás nélküli év, alábbhagyott a lelkesedés. Különösen a tavalyi év volt számukra lehangoló, hiszen a sérülésektől sújtott csapatauk 4:12-es mérleggel zárt.

Most 5-6 a mutatójuk, viszont ez elég csalóka. Lehetne ez akár mondjuk 8:3 is. Ugyanis legalább három olyan mérkőzésük volt, ahol már megnyert találkozót adtak ki a kezükből. Ezt egy esetleges negatív szezon után nehéz lesz megmagyaráznia Mike McCoy-nak. Rebesgetik is, hogy csak egy pozitív szezonnal tudja megtartani állását. Van tehát motiváció!

A Chargers egyébként például egy igen jó drafton van túl, hiszen kiderült, hogy a defensive end Joey Bosa és a tight end Hunter Henry személyében két csiszolatlan gyémántot találtak. De az idősebb játékosok tekintetében sem olyan rossz az a keret. Csapatuk a 3. legtöbb pontot szerzi mérkőzésenként, igaz ők is sokat engednek az ellenfeleknek. Több mint 26-ot. Főleg a passz elleni védekezésen lenne mit javítani. Pedig a soraikban tudják azt a Casey Hayward-ot, aki 6 interception-nel jelenleg vezeti a liga ezen statisztikáját.

De támadó oldalon említhetném, hogy irányítójuk, az általam különösebben nem kedvelt Philip Rivers a 4. legtöbb yardot passzolgatta össze. Vagy a tavaly draftolt running back-jük Melvin Gordon is második évére talált magára éa ő is a 4. a futott yardok tekintetében. Különösen figyelni arra, hogy ne tudjanak nagy játékokat kivitelezni, hiszen ez Philip Rivers egyik fő fegyvere.

Turnover mutatójuk amúgy pontosan 0, vagyis ugyanannyi labdát szereztek, mint amennyit elvesztettek.
Nehéz, ki-ki mérkőzésre számítok, ahol lényegében bármelyik fél oldalára billenhet a mérleg nyelve. Mike McCoy nyilván reméli, hogy feléjük!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com