Robert Griffin III kezd a Bengals ellen

A Cleveland Browns szurkolóit nem lehet meglepni azzal, hogy a hétvégén ismét egy új irányító kezd a csapat aktuális mérkőzésén. Hivatalossá vált, hogy visszatér az első játékhéten megsérült Robert Griffin III.

A hírről elsőként az NFL Network munkatársa Michael Silver számolt be és a csapat vezetősége később megerősítette, hogy a Bengals ellen visszatér RGIII.

Emellett Hue Jackson vezetőedző lenyilatkozta, hogy Cody Kessler lesz a tartalékirányító és Josh McCown minden bizonnyal inaktív lesz a vasárnapi mérkőzésen.

A bejelentés senkit sem érhetett váratlanul ugyanis az idei alapszakasznak úgy futottak neki, hogy RG3 lesz a csapat kezdőirányítója. Az Eagles ellen azonban eltört egy csont a vállában így felmerül, hogy milyen állapotban tér majd vissza.

Igazság szerint RG3 profi pályafutását végig kíséri ez a kérdés. A kiválóan sikerült újonc szezonjának rájátszásában súlyosan megsérült és azóta meg sem tudja közelíteni a korábbi játékát.

Szerencséjére nincsenek túlságos erős riválisok Cleveland-ben. Cody Kessler, Josh McCown és Kevin Hogan sem tudott maradandót alkotni így ha nem sérül meg újra akkor rajta múlik, hogy a szezon végéig meg tudják-e szerezni a régóta várt első győzelmüket.

Persze sok szurkolóban felmerült a kérdés, hogy miért nem Kessler fejezi be az idei borzasztó szezont. Griffin kimondva kimondatlanul azért érkezett, hogy a közeljövőben megoldja a Browns irányító problémáit.

Az irányító sérülékenységét ismerve valóban felmerül a kérdés, hogy megéri-e kockáztatni egy teljesen elúszott szezonban.

nfl.com, Fotó: bleacherreport.com