Beharangozó: Panthers vs. Chargers

A Carolina Panthers és a San Diego Chargers csap össze vasárnap a Bank of America Stadium-ban, a két csapat között pedig sok kapcsolat van, annak ellenére, hogy gyakorlatilag az ország két oldalán vannak a térképen.

A Panthers vezetőedzője, Ron Rivera a Chargers defensive koordinátora volt, mielőtt Carolina-ba jött. A Chargers vezetőedzője, Mike McCoy a Panthers egyik edző asszisztense volt közel egy évtizeden keresztül.

Rivera és McCoy hasonlóan tehetséges kerettel rendelkezik, de mindketten hasonló helyzetben találhatták magukat, amit egyikőjük sem akart. Nem kis részben köszönhető ez egy sor gyötrelmesen szoros vereségnek ebben a szezonban, mindkét csapat képes lehetne a rájátszásba jutásra, de ennek most már kicsi a valószínűsége.

"Idén öt meccsen kaptunk ki három vagy még kevesebb ponttal és ezt a pirulát nehéz lenyelni, mert ez azon múlt, hogy egy játék itt van, vagy egy játék ott van." mondta Rivera. "Sajnos az eredményed mondja meg, hogy ki vagy."

Az eredmény a Panthers esetben 4-8, így elméletileg még élnek a negyedik egymást követő NFC rájátszásba jutás reményei, de egyelőre más dolgokra összpontosítanak.

"Van egy csomó nagyon jó játékos ebben a csapatban." mondta a linebacker Thomas Davis "Az, hogy ilyen közel jutottunk, csak még éhesebbé tett minket. Ezzel a gondolkodásmóddal vágtunk neki ennek a szezonnak és még mindig így érezzük, de most minden irányítás kicsúszott a kezünkből. Tudjuk, hogy egy csomó dolognak meg kell történnie ahhoz, hogy még mindig legyen esélyünk a rájátszásra. Itt tartunk most."

A Chargers is hasonló cipőben jár. 5-7-el állnak ebben a szezonban, de valószínűleg rosszul alszanak, ha arra gondolnak, hogy hogyan vesztettek el néhány meccset. A szezont 1-4-el kezdték - mint a Panthers - ebből három vereség négy vagy annál kevesebb ponton múlott. A legfájdalmasabb talán az 1. heti vereség volt Kansas City-ben, ahol 24-0-ra vezettek, majd 33-27-re kikaptak a hosszabbításban. A Panthers mindent tud a Chiefs ilyen irányú hajlamairól, miután egy 17-0-ás vezetésről a 10. héten 20-17-re kikaptak.

Úgy tünt, a Chargers túllépett a szoros meccseken elszenvedett vereségeken, hat meccsből négyet megnyertek, mielőtt a múlt héten visszatértek ehhez a 28-21-es, Buccaneers elleni vereség során, amikor az irányító Philip Rivers interception-t dobott három perccel a vége előtt az end zone-ban. A negyedik negyedben a Carolina 5. heti meccsén a Tampa Bay ellen az irányító Derek Anderson dobott interception-t 1st&goal-nál az 1-es yardos vonalról döntetlennél, a Panthers pedig végül 17-14-re kikapott egy utolsó másodperces mezönygóllal.

"Azt hiszem, az erőviszonyok a ligában nagyon kiegyenlítödtek." mondta McCoy. "Nézd meg a csapatokat és a különbséget a győzelem és a vereség között. Ez többnyire egy bizonyos játékon vagy egy drive-on múlik a meccs végén, amit a csapat megcsinál, vagy nem. Számos különböző ok miatt ebben az évben nem csináltuk meg ezeket a játékokat. Mindig megnézzük és értékeljük azt. Tanulni kell belőle és továbblépni."

Ez az, amit a két csapat megpróbál vasárnap - a másik csapat kárára.

"A jelenbe tekintek." mondta Rivera. "Azt mondtam a srácoknak, "Van egy lehetőségünk játszani négy meccset. Van egy lehetőségünk, hogy megnyerjük a négy meccset." Ez már csak így megy. Minden meccsen a gyözelemre fogunk játszani. Egyszerre csak egyet tudunk játszani, úgyhogy a San Diego-ra összpontosítunk, kimegyünk és keményen fogunk játszani."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu