Walkie-talkie használat miatt megbüntették a Giants-t

Az NFL a Dallas Cowboys elleni mérkőzésen használt walkie-talkie miatt 150.000 dollárra megbüntette a New York Giants csapatát. Emellett a Giants vezetőedzője Ben McAdoo 50.000 dolláros büntetést kapott és a csapat egyik Draft pickjét is hátrasorolták.

A liga a csapat jövő évi negyedik körös pickjét a kör végére sorolta vissza. Ez azt jelenti, hogy a negyedik körben a Giants csak a kompenzációs pickek után, az ötödik kör kezdete előtt használhatja fel a szezonbeli helyezése alapján kapott pickjét.

A találkozó negyedik negyedének elején meghibásodott a csapat kommunikációs rendszere így a vezetőedzőnek kézi adó-vevővel kellett kommunikálja. Öt play során használták a tiltott eszközt és ráadásul a támadósorozatuk végét egy interception jelentette.

"A liga szabályai tiltják, hogy hasonló eszközöket használjanak a mérkőzések közben. A probléma az, hogy a sisakmikrofonnal ellentétben a felügyelő nem tudja megszakítani ezt a fajta kommunikációt. A kommunikációt meg kell szakítani amikor a támadóóra eléri a 15 másodpercet vagy elindítják a játékot." - nyilatkozta a liga szóvivője.

nfl.com, Fotó: twitter.com