Daryl Williams újra edzett

Ezt szokták úgy nevezni, hogy kellemes probléma.

Szerdán Daryl Williams egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy visszatérjen a jobb oldali tackle szerepéhez, korlátozott edzésmunkát végzett, most először azóta, hogy boka sérülést szenvedett a 12. héten. Az idő fogja megmondani, hogy készen áll e a szombati utolsó hazai meccsre, a Falcons elleni találkozóra, de ahogy az idő telt-múlt, mióta Williams lesérült, a támadófal egy csoporttá nőtte ki magát, amely képes elvégezni a munkát mindentől függetlenül.

"Ez kemény. Ez egy jó kérdés." mondta a vezetőedző Ron Rivera, amikor megkérdezték, okozna e nehézséget a változtatás, amikor az egységben minden a helyére került. "Igazán jó a folytonosság, de jó tudni, hogy van néhány lehetőségünk. A srácok igazán jól játszanak most."

Rivera elmondta azt is, hogy Williams és Chris Scott - aki a jobb oldali guard szerepét is betöltötte - egyaránt kapott néhány snap-et szerdán a jobb oldali tackle poszton, ami azt jelzi, hogy amikor Williams egészséges lesz átveheti ezt a szerepet.

"Remélhetőleg minden rendben lesz ezen a héten és így nyilván Trai (Turner) visszamehetne a megszokott helyére." mondta az offensive koordinátor Mike Shula. "A trénerek fogják meghozni a döntést és készen fogunk állni minden verzióra.

Amikor Williams lesérült a Raiders elleni meccsen, Turner a jobb guard posztról átment Williams helyére, a jobb oldali tackle posztra - ez volt az első alkalom a középiskola óta, hogy Turner tackle-t játszott - és Scott vette át a jobb oldali guard szerepét. Később a tartalék center Gino Gradkowski is térdsérülést szenvedett, helyette a draftolatlan újonc Tyler Larsen állt be. Két nappal később Gradkowski és a kezdő center Ryan Kalil (váll) sérültlistára került.

A három meccsen azóta a Panthers a Mike Remmers, Andrew Norwell, Larsen, Scott és Turner felállásban játszott (balról jobbra).

"Ez egy jó csoport. A három srác, akik még mindig játszanak, mindig együtt dolgoztak és ez egy nagyon fontos dolog." mondta Rivera. "Tyler egy rendkívül okos fiatalember, aki igazán megérti a futballt és azt, hogy mi az ő felelőssége, Chris Scott pedig egy nagyon ravasz veterán, aki játszott már mind az öt pozícióban nálunk. Nem lehet egy csomó hibát találni azokban a srácokban és ez az, amit láttunk az elmúlt néhány hétben. Nagyon stabil játékot nyújtottak együtt."

Williams először a 4. héten lett kezdő, az első Falcons elleni meccsen, két nappal azután, hogy a bal oldali tackle Michael Oher elkezdte az agyrázkódás utáni protokollt. Remmers átkerült a jobb oldalról a bal oldalra és Williams került Remmers helyére.

Ez a felállás négy hétig működött - a 30-20-as Cardinals elleni győzelemig - de Kalil megsérült azon a meccsen és így megszakadt a folytonosság. Ha Williams visszatér szombaton, Shula szerint a csoport onnan tudja folytatni, ahol abbahagyta.

"Függetlenül attól, hogy sokat játszottak, vagy fiatalok, vagy korai draft választások, vagy szabadügynökök, ha a srácok együtt játszanak, javulni fognak a tapasztalattal." mondta. 

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu