A secondary sokat fejlődött Kurt Coleman vigyázó szemei alatt

A Panthers secondary jelentős mértékben fejlődött a szezon során és a veterán safety Kurt Coleman volt ennek a középpontjában.

"A légiforgalmi irányító Kurt - a fickó, aki odakint irányít mindenkit - hatalmas munkát végzett." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

Mint általában mindig, Rivera analógiája jól átgondolt. A hasonlóság nyilvánvalóan ott kezdődik, hogy a secondary volt a fő védekezés az ellenfél légi támadásaival szemben. Ez egyértelmű. De ennél mélyebbre is mutat.

Az egyik dolog, hogy a légiforgalmi irányítóknak össze kell hangolnia a különböző szintű tapasztalattal rendelkező pilótákat és ebben a tekintetben Coleman segített több csapattársának is megtanulni, hogyan tárja ki a szárnyait.

Coleman segítette az újonc cornerback James Bradberry és Daryl Worley fejlődését - akik a nyolcadik egymást követő meccsen voltak együtt kezdők szombaton - és ő segített a harmadéves safety-nek, Tre Boston-nak az első kezdőként játszott szezonjában tovább építkezni az alapokra.

A sokoldalú játékos edzette, utasította és javította a Panthers-t az edzéseken és a meccs közben közben, de Coleman egy olyan játékos, aki közben magára vállalja a felelősséget. Folyamatosan dolgozik a fiatal secondary-vel és mint egy jó edző és vezető, látja, hogy az egysége idővel javult.

"A legjobb dolog, amit csinálunk az, hogy egyként játszunk." mondta Coleman, aki vezeti a csapatot négy interception-nel. "Nem az egyik srác csinálja ezt, a másik fickó csinálja azt. Megértjük a rendszert, megértjük, hogy a csapatok hogyan támadnak minket most és okos játékot játszunk; szituációs játékot. És akkor, amikor helyzetben vagyunk, akkor már képesek vagyunk arra, hogy megcsináljuk a játékot és azt hiszem, ez az, amit másképp látsz. Most már helyzetben vagyunk és most már megcsináljuk azokat a játékokat. Ez segít nekünk nyerni."

A defensive koordinátor Sean McDermott felfigyelt Coleman szerepére a defensive back pozícióban látható fejlődésben, de régóta tudta, mire képes a safety. Az Eagles defenzív koordinátoraként és secondary edzőjeként, mielőtt Carolina-ba jött, McDermott nagy szerepet vállalt abban, hogy a Philadelphia kiválasztotta Coleman-t a 2010-es NFL Draft-on.

"Most ő a vezető és egy fiatal secondary-t vezet." mondta McDermott. "Kurt nagyon jó vezetője volt azoknak a srácoknak. Ez nem könnyű. Nem nagyon gyakori, különösen corner poszton, hogy két újonc kezd és játszik a szezon nagy részében. Kurt példaértékű vezetö és valószínűleg néhány nap rugdosva és kiabálva vezette őket. De ez mind része a folyamatbak és ez az, amit a vezetők csinálnak. Hatalmas munkát végzett. Nem tudom elégszer elmondani, mennyi mindent tett értünk."

Amikor megkérdeztem, hogy a vezetők úgy születnek vagy később lesznek azok, Coleman egyszerűen annyit mondott: "Mindkettő."

Coleman hetedik körös választásként került a ligába. Négy csapatnál is játszott. Bebizonyította, hogy képes kezdőjátékossá válni.

Mindent egybevetve, akkor lépett elő vezetővé, amikor a Carolina secondery-nek a leginkább szüksége volt rá.

"Olyan sok dolgot mondhatnánk, ami minden egyes alkalommal jobb lett, amikor a pályán voltunk és látod minden alkalommal, amikor kint vagyunk." mondta Coleman. "Ez a szeretet, mert egymásért játszunk. Törődünk egymás sikereivel."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: wsoctv.com