Bruce DeHaven 68 éves korában elhunyt

Bruce DeHaven, aki 30 éves karrierjének utolsó négy évét a Panthers csapatánál töltötte, mint a speciális csapat edzője, kedden késő este meghalt, miután közel két évig harcolt a rákkal. DeHaven 68 éves volt.

DeHaven pályafutásának nagy részét a Buffalo Bills csapatánál töltötte és utolsó napjaiban is Buffalo környékén élt. Az edzőtábor során DeHaven a speciális csapat koordinátori kinevezését vezető tanácsadói posztra változtatták annak érdekében, hogy a kezelésre tudjon koncentrálni.

DeHaven öt olyan csapatnál volt speacial team coordinator, amely eljutott a Super Bowl-ig, legutóbb a Panthers-nek segített eljutni a nagy meccsig tavaly és liga elit special team-et vezetett négy egymást követő Super Bowl-ba a Bills csapatával az 1990-es években.

2013-ban csatlakozott a Panthers-hez speciális csapat asszisztensként és a 2014-es szezont követően vette át a special team irányítását. Hónapokkal később prosztatarákot diagnosztizáltak nála és szabadságot vett ki, a veterán speciális csapat edző Russ Purnell nyugdíjazása után tért vissza, hogy irányítsa DeHaven egységeit annak távollétében. DeHaven azonban visszatért a 2015-ös szezonban, ő és Purnell együtt segítettek a Carolina-nak eljutni a Super Bowl-ba.

A Panthers leigazolta Thomas McGaughey-t speciális csapat edző asszisztensnek röviddel a Super Bowl után és az edzőtábor során előléptették koordinátorrá, amikor DeHaven főtanácsadó lett.

A profik között, a főiskolákon és a középiskolákon DeHaven 45 szezonon keresztül dolgozott edzőként. 

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com