A Panthers nélkül kezdődik el a playoff

A rájátszás elkezdődik ezen a hétvégén és a Panthers az elmúlt négy szezonban most először nincs versenyben - ezt az eredményt senki sem látta előre, amikor a szezon elkezdődött.

Amikor kipakolt a szekrényéből a Bank of America Stadium-ban, a tight end Greg Olsen nem tudott segíteni, de vajon mi lehetett volna.

"Kilenc győzelem elég volt a rájátszásba jutáshoz." mondta Olsen. "Mindannyian láttuk ezt a szezonban. Fel tudunk sorolni három meccset, amit szeretnénk visszacsinálni."

A szoros vereségek kísértették a Panthers-t 2016-ban. 2-6 az eredményük azokon a meccseken, amelyek három vagy annál kevesebb pont különbséggel dőltek el.

"Alapvetően az NFL a szoros meccsekre épül." mondta a general manager Dave Gettleman. "Muszáj megnyerni a szoros meccseket. Ebben az évben nem találtuk meg a módját annak, hogy sikeresen megoldjuk ezt a feladatot. A személyes szabályok, a fizetési sapka, a draft folyamat - minden az egyenlőségre épül. (A korábbi NFL komisszár) Pete Rozelle most mosolyog a sírjában, mert ez az, amit ő épített fel." 

Olsen ugyanezen a véleményen van.

"Ez a liga az egyenlőségre épül." mondta Olsen. "Ez is csak azt mutatja, hogy miért a siker fenntartása a végső cél és miért nehéz ez néha. Nem végeztünk elég jó munkát ebben az évben ahhoz, hogy négy egymást követő évben is a rájátszásba jussunk."

Az edzőtáborban Olsen beszélt arról, semmit sem garantál, hogy a Panthers csapata egy NFC bajnoki cím után van.

"Ez az NFL és én már átmentem ezen." magyarázta Olsen. "Akkor csatlakoztam a Bears-hez, amikor egy TD-re voltak attól, hogy megnyerjék a Super Bowl-t. Amikor draftoltak (2007-ben), pontosan ugyanaz volt a csapat és én egy fiatal srác voltam, de még a régebbi srácok is azt hitték, megint ott leszünk. Még a rájátszásba sem jutottunk be. Megtörtént már egy csomó alkalommal. Ez egy kemény bajnokság."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: adamjw84.sportsblog.com