Vance Joseph a Denver Broncos új vezetőedzője

A Denver Broncos is megtalálta az új vezetőedzőjét. Tegnap bejelentették, hogy a visszavonult Gary Kubiak utóda a Miami Dolphins korábbi defensive koordinátora Vance Joseph lesz. A hírek szerint a frissen kinevezett vezetőedző négyéves szerződést írt alá a csapatával.

A korábbi védőkoordinátor igen meggyőző lehetett John Elway számára ugyanis a keddi első interjúja után tegnap újra meghallgatták és pár órával később már ki is nevezték a 44 éves edzőt.

"Nagyszerű vezetői képességekkel rendelkezik és pontosan tudja, hogy mi kell a győzelemhez." - nyilatkozta Elway az új vezetőedző kinevezését követően.

Joseph nem ismeretlen a korábbi HC számára ugyanis három éven keresztül, 2011-től 2013-ig a Houston Texans csapatánál defensive back edzőként együtt dolgozott Kubaik-al. Később két évig a Cincinnati Bengals-nál töltötte be ezt a posztot majd tavaly Adam Gase érkezése után kinevezték a Dolphins védőkoordinátorának.

Kubiak a támadó oldalt képviselte és a korábbi tapasztalatok alapján nem tűnik rossz döntésnek egy defense szemléletű vezetőedző kinevezése. A csapat a tavaly februári Super Bowl győzelmét a remekül teljesítő defensének köszönheti így logikusnak tűnik, hogy a korábban sikert hozó útra akarnak visszatérni.

Persze ehhez megfelelő koordinátorokra is szüksége lesz az új vezetőedzőnek. A korábbi stabil védelmet dirigáló Wade Phillips szerződése lejár a szezon után így szabadügynök lesz és a hírek szerint új állomáshely után fog nézni.

Potenciális utódként a Broncos defensive back edzőjét Joe Woods-ot emlegetik. Joseph kinevezése után azonban képbe került a Dolphins linebacker edzője Matt Burke is. Az új HC múltja miatt Burke kinevezése sem okozna meglepetést.

A "másik oldalon" nehezebb feladat vár rá. A támadóegység csalódást keltően teljesített az alapszakaszban és az új offensive koordinátor kiválasztásánál figyelembe kell majd venni, hogy ki a legmegfelelőbb a fiatal irányítópáros Trevor Siemian és Paxton Lynch számára.

A hírek szerint erre a posztra a San Diego Chargers múlt héten kirúgott vezetőedzője Mike McCoy pályázik a legnagyobb eséllyel. Ez sem jelent meglepetést hiszen a vezetőedzői pályafutása előtt három szezonon keresztül pont a Broncos offensive koordinátora volt.

nfl.com, Fotó: twitter.com