Amiért Mike Smith Tampában maradt

"Bár láttam még esélyt, hogy a holtszezonban valamely csapat vezetőedzője legyek, egyértelművé vált, hogy a Buccaneers számomra az ideális hely. A következő néhány évben elkötelezett leszek a csapathoz és Dirk-höz"- nyilatkozta védelmi koordinátorunk.

A helyzet tehát letisztult Mike Smith számára, de vajon miért? Nyilván ennek lehet az egyik oka, hogy a Bucs megtoldotta egy kicsit a járandóságait ilyen vagy olyan formában. Ezt így nem tették közzé, de nem lenne példa nélküli, hogy egy csapat a folytonosság biztosítása végett így tartson meg egy koordinátort.

Ami viszont szerintem még inkább valószínű, hogy belátta, a csapatoknál trend lett a fiatal vezetőedzők kinevezése, gondolva a sok éves várható munkára. Mint pl. a Rams! Nyilván az is frusztrálta kissé Mike Smith-t, hogy a Jaguars végül Doug Marrone mellett döntött, s a Chargers is alig várja, hogy a Patriots fiatal koordinátora Matt Patricia újra ellátogasson hozzájuk.

Tehát Smith csupán belátta, hogy az ő ideje mint vezetőedző már lejárt, mint mondjuk Wade Phillips-é? Aki nem mellesleg ettől még kiváló koordinátor, s gondolom Mike Smith is valami hasonlót tervez!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com