Korábbi sztárvédőt nevezett ki a 49ers general managernek

A San Francisco 49ers vezetősége az alapszakasz vége óta keresi a csapat új general managerét és hajnalban véget ért a hosszas keresgélés, bejelentették az új vezetőt. A bejelentésükkel mindenkit megleptek ugyanis a korábbi safetyt, John Lynch-et nevezték ki a csapat general managerének.

A vezetőség rengeteg jelöltet meghallgatott és a pletykák szerint a Vikings general manager asszisztense George Paton és az Arizona Cardinals személyi ügyekért felelős igazgatója Terry McDonough tűnt a fő esélyesnek. Lynch egészen a múlt hétig szóba sem került.

A csapat vezetősége a jelenleg 45 éves Lynch mellett döntött aki játékosként 2008-ban lépett utoljára pályára és eddig még sehol sem dolgozott a front officeban. 2008 óta a Fox Sports elemzőjeként tevékenykedett. A jelentések szerint ráadásul rögtön hatéves szerződést kötöttek az új GM-el.

A lépés hasonlít a Denver Broncos 2011-es döntéséhez amikor John Elway-t nevezték ki general managernek. Elway azonban ezer szállal kötődött a Broncos-hoz, irányítóként kétszer is Super Bowl-t nyert a Broncos-al míg Lynch nem volt a 49ers játékosa.

Lynch játékosként posztjának legjobbjai közé tartozott. 9 alkalommal választották be a Pro Bowl, 3 alkalommal az All-Pro első és 1 alkalommal az All-Pro második keretébe. Az idei szezonban bekerült a Hall of Fame finalistái közé így még az is elképzelhető, hogy a mostani kinevezése után szombaton bejelentik, hogy beiktatják a Hírességek Csarnokába. 11 éven keresztül a Tampa Bay Buccaneers és 4 éven keresztül a Denver Broncos játékosa volt.

Amikor Lynch még játékosként pusztított

A Broncos-nál 2004-2007 között annak a Mike Shanahan-nek irányítása alatt játszott akinek a fia lesz a 49ers következő vezetőedzője. Már nyílt titoknak számít, hogy az Atlanta Falcons-al Super Bowl-ra készülő Kyle Shanahan lesz az új vezetőedző. A döntő után hivatalosan is ki fogják nevezni HC-nak és a hírek szerint Lynch-hez hasonlóan Ő is hatéves szerződést fog aláírni.

nfl.com Fotó: twitter.com