Ők heten kerülnek be idén a Hírességek Csarnokába

Hajnalban megrendezték az NFL Honors gálát amelyben a tavalyi alapszakasz legjobb játékosainak díjazása mellett bemutatták az idei Hall of Fame választottakat. Hét új játékossal/tulajdonossal bővül idén a Hírességek Csarnoka.

LaDainian Tomlinson, Kurt Warner, Terrell Davis, Kenny Easley, Jason Taylor és Morten Andersen játékosként, Jerry Jones a Dallas Cowboys tulajdonosaként kerül beiktatásra idén augusztusban.

Tomlinson-t idén jelölték először és a várakozásoknak megfelelően azonnal be is került a korábbi kitűnő running back. A Chargers 56 év után elhagyja San Diego-t és a városban maradó szurkolók számára némi elégtételt jelenthet, hogy korábbi kedvenc futójukat San Diego Chargerként fogják beiktatni augusztusban.

Kurt Warner és Terrell Davis Super Bowl hősökként kerülnek majd be a Hírességek Csarnokába. Mindkét játékos már évek óta kopogtatott az ajtón de a korábbi választásokon mindig elvéreztek a végső 15 fős keret szűkítésekor. Davis hatodik körös választott volt míg Warner draftolatlan játékosként kezdte meg a pályafutását. Mindkettejük kitűnő példával szolgálnak a fiatal játékosok számára, hogy nem a kiválasztás helye határozza meg az NFL játékost.

Andersen kickerként kerül be a Hírességek Csarnokába és a beiktatása kitűnő példa rá, hogy egy lenézett poszton is meghatározó játékossá lehet válni. A rúgó bekerült az 1980-as és 1990-es évtized legjobb csapatába, az NFL történetében a legtöbb pont, a legtöbb mezőnygól, a legtöbb mérkőzés és a legtöbb 50 yard feletti mezőnygól fűződik a nevéhez.

Jason Taylor-t a pályafutása során folyamatosan alulértékelték így némi kárpótlást jelenthet a számára, hogy rögtön az első jelölésekor bekerült a Hírességek Csarnokába. Taylor a pályafutása során 139,5 sacket szerezett amivel a hatodik helyen áll az örökranglistán. A front seven játékosok közül Taylor szerezte a legtöbb touchdownt (9) és a legtöbb megszerzett fumblet (29).

Easley csak 7 szezont töltött el az NFL-ben de meghatározó játékosnak számít. A The Enforcer becenevű játékos 1981-ben az Év újonc védője, 1984-ben pedig az Év védőjátékosa volt és 4 alkalommal bekerült az All-Pro első csapatába. Steve Largent, Cortez Kennedy és Walter Jones után Easley a negyedik játékos akit úgy iktatnak be a Hírességek Csarnokába, hogy egész pályafutása során a Seattle Seahawks játékosa volt.

Jerry Jones 1989-ben került be az NFL-be amikor 140 millió dollárért megvásárolta a Cowboys franchiset. Kirúgta a csapat régóta regnáló vezetőedzőjét Tom Landry-t és Jimmy Johnson-t nevezte ki. Később megvált Tex Schramm general managertől és saját maga vett át az irányítást. Az átalakításoknak hamar meglett az eredménye, 1992-ben, 1993-ban és 1995-ben is Super Bowl-t nyert a csapat. A sikerek mellett anyagilag is rendbe tette a franchiset. A korábbi tulajdonos H.R. "Bum" Bright idejében havi 1 millió dolláros veszteséget termelt a csapat míg jelenleg 4.2 milliárd dollárt ér a franchise.

nfl.com, Fotó: twitter.com, twitter.com