Mike McCarthy az idei szezonban a Cowboys vezetőedzője marad

Mike McCarthy marad a Dallas Cowboys vezetőedzője. Sokan biztosra vették, hogy a Green Bay Packers elleni playoff kiesést követően nem lesz maradása de McCarthy visszatér a Dallas Cowboys vezetőedzőjeként a 2024-es szezonra, jelentette be tegnap este az NFL Network Insidere Tom Pelissero.

Három nappal a Dallas Cowboys Green Bay Packers elleni, 48-32-es wild card vereségét követően McCarthy és stábja már a játékosokkal folytatott kilépési interjúkat, de McCarthy nem fog távozni az idei szezon előtt - ami az ötödik szezonja lesz a csapatnál és az utolsó a jelenlegi szerződése alapján.

Jerry Jones tulajdonos közleményben indokolta döntését:

"Hiszem, hogy ez a csapat nagyon közel van és képes elérni a végső céljainkat, és a legjobb lépés számunkra az lesz, ha Mike McCarthy lesz a vezetőedzőnk. Nagy előnye van annak, hogy a csapat fejlődését Mike vezetésével, mint vezetőedzőnk folytatni tudjuk. Mike-nak van a Cowboys történetében a legmagasabb alapszakasz győzelmi aránya van, és mi a vele való együttműködéssel arra fogunk törekedni, hogy ezt átültessük a playoff céljaink elérésébe. Mike pályafutása során már bizonyította, hogy playoff sikereket magas szinten érte el, és nagyon bízunk benne, hogy ez így is maradhat.

"Továbbá, a vasárnapi veszteségünkben mindenki osztozik, nem csak McCarthy edző. A játékosaink. Az edzőink. A front office. Én magam. Felelősséggel tartozunk az eredményeinkért. Én vagyok felelős az eredményeinkért. McCarthy edzőt holisztikusan szemléljük és értékeljük. Bár mindannyian csalódottak vagyunk a vasárnapi eredmény és a rájátszásbeli mérlegünk miatt, 100 százalékban támogatom őt, mint vezetőedzőnket és azt, hogy képes legyen elérni a céljainkat.

Fotó: oregonlive.com