A szurkolók Draft választása: Solomon Thomas

Kit kellene a Panthers-nek választani a nyolcadik helyen a 2017-es draft-on? A panthers.com megnézte a szurkolók választásait a Twitter-en. Következik a Stanford defensive end-je, Solomon Thomas.

Miért logikus: Solomon Thomas-nak megvan mindene ahhoz, hogy egy három-down-os defensive end legyen az NFL-ben, az atletikussága és kitartása a korábbi Stanford Cardinals játékost magasan rangsorolt játékossá teszi. Az NFL.com elemzője, Lance Zierlein azt mondta, "Thomas-ban megvan a potenciál ahhoz, hogy a legjobb védő legyen ebből a draft osztályból."

Thomas (191 cm,, 124 kg) elég erős ahhoz, hogy jó legyen a futás ellen egy 4-3-as rendszerben és bebizonyította, hogy el tud jutni az irányítóig a különböző pass rush mozgásokkal (15 negatív yardos tackle-je és nyolc sack-je volt 2016-ban).

Azért is fontos a Panthers-nek a defensive end posztra is odafigyelni, mert Mario Addison, Charles Johnson és Wes Horton is szabadügynök lesz.

Max Henson véleménye: Persze még nagyon a folyamat elején vagyunk, de Thomas talán a legjobb rendelkezésre álló játékos lesz, amikor a Panthers fog választani. Bárki, aki követi ezt a csapatot, tudja, hogy a general manager Dave Gettleman elkötelezett az „elérhető legjobb játékos“ megközelítés iránt.

A Panthers a második helyen végzett az NFL-ben 47 sack-et szerezve, de egy fiatal pass rusher segíthetne a Carolina-nak nagyobb nyomást gyakorolni az irányítóra és akkor a védekezés is jobb lehet.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu