Akiket elküldhetnek az offseasonban: Jamaal Charles, RB, Kansas City Chiefs

Jamaal Charles-t nem is olyan régen még a liga legjobb running backjei között tartották számon de mára már alaposan megváltozott minden.

Az utolsó két szezont térdsérülés miatt nem tudta bejezni és csak 8 mérkőzés jutott neki a Chiefs utolsó 32 alapszakasz mérkőzéséből.

A Chiefs jól áll running back fronton, Spencer Ware átvette Charles helyét a kezdőben és Charcandrick West is jól teljesített amikor lehetőséghez jutott.

Amikor Charles még a liga elitjéhez tartozott akkor ennek megfelelő szerződést kapott. Idén lép szerződésének utolsó évébe és 6,187,500 dollárt foglal el a fizetési sapkából. Pechére a csapat egyetlen cent halott összeg nélkül elküldheti.

A fizetési sapka szempontjából nincs jó helyzetben a Chiefs mert csak 5 millió dollárral vannak a határ alatt és a Charles-al felszabadítható összeget fel lehetne használni Eric Berry új szerződéséhez.

Azonban az elküldése után sem fog csapat nélkül maradni mert a hírek szerint a Philadelphia Eagles csak arra vár, hogy a futó kikerüljön a piacra.

Az Eagles-t az a Doug Peterson irányítja aki korábban három éven keresztül a Chiefs offensive koordinátoraként együtt dolgozott Charles-al.

Peterson irányítása mellett 35 mérkőzésen 2.684 futott yardot és 25 futott touchdownt szerzett. Futókísérletenként átlagosan 5 yardot szerzett de az igazsághoz természetesen hozzátartozik, hogy ezeket a számokat Charles fiatalabban és egészségesebb térddel hozta össze.

nfl.com, Fotó: totalprosports.com, paradimetime.com