Milyen posztra válasszanak a Drafton: Kansas City Chiefs

A Chiefs az utolsó két szezonban playoff szereplő volt így tulajdonképpen minden adott a sikeres folytatáshoz. A piacon Donatie Poe-n kívül sikerült mindenkit megtartani és a defensive tacklet is pótolták az Eagles korábbi játékosával Bennie Logan-el.

Tavaly csoportgyőztesként jutottak be a rájátszásba de az alapszakaszban mind az offense mind a defense mutatók alapján csak közepesek voltak illetve a mezőny hátsó régiójához tartoztak. A defense csak a 24. helyen zárt és a futás ellen szerepeltek a legrosszabbul, mérkőzésenként átlagosan 121.1 yardot engedtek az ellenfeleknek amivel a 26. helyen zártak.

A Chiefs idei Draft pickjei:

1. kör 27. hely; 2. kör 27. hely(59); 3. kör 7. hely(91); 3, kör 40. hely(104, kompenzációs pick); 4. kör 26. hely(132); 5. kör 27. hely(170); 5. kör 37. hely(180, kompenzációs pick); 6. kör 33. hely(216, kompenzációs pick); 6. kör 35. pick(218, kompenzációs pick), 7. kör 27. hely(245)

Távozott Érkezett Hosszabbított

RB Jamaal Charles

RB Knile Davis

QB Nick Foles

DT Dontari Poe

TE Gavin Escobar

S Marqueston Huff

DT Bennie Logan

RB C.J. Spiller

S Eric Berry: Potential

DL Jarvis Jenkins

G/T Mike Person

S Daniel Sorensen

LS James Winchester

 

A Chiefs vezetősége igen sok irányítóval felvette a kapcsolatot és a szakértők többségének a véleménye szerint QB érkezik majd az első körben. Ez kicsit meglepő hiszen Alex Smith jelenleg 32 éves és tökéletesen megfelel annak a game manager QB-nak akit a játékrendszer megkövetel.

És persze a Chiefs sohasem arról volt híres, hogy irányítót vinnének az első körben. Eddig ez három alkalommal fordult elő, 1964-ben Pete Beathard (2 évig Chief), 1979-ben Steve Fuller(4 évig Chief) és 1983-ban Todd Blackledge(5 évig Chief). Az utolsó két QB a 10.000 yardot sem érte el a pályafutása során ráadásul Blackledge kiválasztásánál még bent volt Jim Kelly és Dan Marino is.

A múlt QB választásai nem voltak túl sikeresek de térjünk vissza a jelenhez. Mitchell Trubisky, Deshaun Watson, Patrick Mahomes és Deshone Kizer számít az évfolyam legjobb prospectjének. Az elemzők szerint Watson lenne a legmegfelelőbb választás.

Ha mégsem QB mellett döntenek akkor a védelem megerősítésére érkezhet valaki. A defensen belül is cornerback tűnik a legvalószínűbb érkezőnek. Marcus Peters az egyik legjobb fiatal corner de rajta kívül csak Steven Nelson, Phillip Gaines és Kenneth Acker rendelkezik NFL rutinnal.

A defense több posztját is meg kell erősíteni a cornerback sor mellett linebackerre és védőfalemberre is szükségük lesz. Derrick Johnson már 34 éves így meg kell találni az utódát és Logan sem tűnik Poe legmegfelelőbb utódának így egy defensive tackle is várható az első három kör valamelyikében.

És persze még ott van a running back posztja is. A csapat elküldte korábbi kezdőfutóját Jamaal Charles aki a sérülései miatt az utolsó két szezonban igazán már nem tudta segíteni a csapatát. Eddig Spencer Ware és Charcandrick West pótolta de a páros azért igen elmarad Charles fénykorától. RB így tulajdonképpen szinte bármikor érkezhet, a külföldi szakértők nem tudják igazán eldönteni, hogy elsőkörös need vagy elég a harmadik napon futót választani.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Josh Dobbs, QB, Tennessee
Reuben Foster, LB, Alabama
Garrett Fugate, QB, Central Missouri
Chad Kelly, QB, Ole Miss
DeShone Kizer, QB, Notre Dame
Nathan Peterman, QB, Pitt
Jalen Robinette, WR, Air Force
Ezra Robinson, CB, Tennessee State
Damore'ea Stringfellow, WR, Ole Miss
Mitchell Trubisky, QB, North Carolina
Deshaun Watson, QB, Clemson

nfl.com, upi.com, Fotó: chiefs.com