2017 Draft Preview: Safety

Mike Mayock Top5

Jamal Adams
183 cm, 97 kg, Louisiana State

Egy fizikális, impozáns játékos volt az LSU secondary-ben, akiben megvan minden ahhoz, hogy top NFL safety legyen. Erős a box-ban és a szélén a futások ellen, emellett képes arra is, hogy megcsinálja a játékot a levegőben. Pályafutása során 209 tackle-t, öt interception-t és 14 levédekezett passzt ért el. Adams az előrejelzések szerint Top10-es is lehet.

Malik Hooker
185 cm, 93 kg, Ohio State

Csakúgy, mint Adams, Hooker is egy top safety, aki bekerülhet a legjobb 10-be. Óriási méretei és játékszervező képessége van, mint labdaszerző játékos a hátsó sorban. All-American szezon után van, hét interception-t és 74 tackle-t szerzett tavaly.

Jabrill Peppers
180 cm, 97 kg, Michigan

Peppers igazi mindenes volt a Wolverines-ben, játszott a védelemben, az offense-ben és a speciális csapatban is. Linebacker poszton szerepelt tavaly, de egy hibrid safety-nek tartják, ahogy átkerül az NFL-be. Be kellett bizonyítania, hogy van érzéke a labdához és atletikusságának köszönhetően ragyogott safety poszton az egész pre-draft folyamat során.

Obi Melifonwu
193 cm 102 kg, Connecticut

Miután szemkápráztató teljesítménnyel rukkolt elő az NFL Scouting Combine-on, Melifonwu első körös esélyes lett. Méret és robbanékony atletikus képesség ritka kombinációjával rendelkezik safety poszton. Számottevő játékos lehet, ahogy egyre otthonosabban érzi magát a coverage-ben

Marcus Williams
185 cm, 92 kg, Utah

A korábbi Ute megmutatta, hogy van orra a labdához, az elmúlt két szezon mindegyikében öt interception-t szerzett. Dicsérik ösztönösségét és azt, hogy tudja olvasni az irányítót. Bizonyítania kell, hogy képes folyamatosan játszani a következő szinten folyamatos keménységet mutatva.

Visszatekintés: Safety-k a 8. hely környékén

2012: Mark Barron, 7. hely, Bucs

2010: Eric Berry, 5. hely, Chiefs

2007: LaRon Landry, 6. hely, Redskins

2006: Michael Huff, 7. hely, Raiders

2006: Donte Whitner, 8. hely, Bills

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: sportingnews.com