"Segítség az offensive line-nak" - Jerry Reese sajtótájékoztatója

jerryreesedraft.jpg

A New York Giants miért nem próbált több segítséget adni a támadófalnak, mint egy hatodik körös pick, aki valószínűleg nem sok mindent tesz hozzá az offense-hez 2017-ben, ha egyáltalán hozzátesz valamit?

"Akartunk segíteni a támadófalnak, de nem úgy, hogy bárkit ide hozunk, csak plusz ember legyen." - mondta Jerry Reese szombat éjjel, a draftot követő sajtókonferencián. "Mindig minden pozíciónak segíteni szeretnénk és a támadófal az a pozíció, ahol erre igazán szükség volt. De - még egyszer - nem úgy, hogy bárkit idehozunk."

Az, hogy Reese és a Giants elég keményen próbálkozott-e, pusztán vélemény kérdése. Egy korábbi Giant, Shaun O'Hara (center), bizonyára nem így gondolja. O'Hara megjegyzéseiben kimerítően beszélt a falemberekről, akiket a Giants a draft különböző pontjain választhatott volna. Kétségtelenül, Reese és a Giants megfigyelői nem láttak annyi értéket egyik játékosban sem, hogy kiválasszák őket.

Néhány más téma, amiről Reese szombat éjjel beszélt:

Mit látott a Giants Adam Bisnowaty-ban?

"Azt gondoljuk, hogy ő egy tackle. Tackle-ként indulunk vele, a többi az edzők dolga. Ők bármit kezdhetnek vele. Én azt gondolom, hogy ő tackle."

Miért tradeltek Bisnowaty-ért?

"Azt gondoltuk, nem sok olyan ember maradt már, akit a támadófalnál figyelembe vehetünk. Lehetett volna könnyebb is, de tartottunk egy kis megbeszélést és azt mondtuk, gyerünk, szerezzük meg a srácot, ha tudjuk. Feladtuk érte a hetedik körös választás lehetőségét."

Az ötödik körös választott, Avery Moss pályán kívüli ügyei (Mosst 2014-ben büntették meg. Egy évre felfüggesztették az egyetemről, miután korábban illetlenül viselkedett egy diáklánnyal. A felfüggesztés éve alatt egy autókereskedében dolgozott. - MyG)

"Igen, volt néhány ügye. Beszéltünk vele, úgy tűnik, túl van ezeken az ügyeken. Természetesen rajta tartjuk a szemünket és ha segítségre lesz szüksége, itt leszünk, hogy segítsünk. Ő egy igazán rendes srác, aki keresztül ment néhány dolgon. Azt gondoljuk, most rendben van."

Azzal, hogy draftoltuk Wayne Gallman-t, lemondtunk arról, hogy a szabadpiacról megszerezzünk egy veterán futót?

"Nem, nyitva tartjuk ezt a lehetőséget is. Nyitva tartunk minden lehetőséget, hogy előbbre tudjunk lépni. Még hosszú az út az újabb idény kezdetéig. Minden lehetőséget nyitva fogunk tartani."

A rugó helyzetről:

"Folyamatosan dolgozunk a megoldáson. Van egy fiatal gyerek a rosteren, Aldrick Rosas, elég nagy lába van. Megnézzük, hogy fest most tavasszal. Mindig lesznek elérhető veterán rugók is. Őket is figyeljük. Itt lesznek a szabadügynökök a draft után, megnézzük kik maradtak, ezt a lehetőséget is megvizsgáljuk."

Draftolatlan szabadügynökök, akikkel feltölthetjük a rostert:

"Igen, komolyan megnézzük, mi maradt a draft után. Megvizsgáljuk, van-e olyan pozíció, amit fel kell töltenünk az edzőtábor kezdete előtt. Komolyan foglalkozunk a szabadügynökökkel. Nagyrészt ezt csináljuk éppen most."

 A hírek szerint ezek a draftolaltlan szabadügynökök máris lehetőséget kapnak a bizonyításra:

- Travis Rudoph, WR

- Josh Banks, DL

- Chad Wheeler, OT

- Jessamen Dunker, OG

- Calvin Munson, LB

- Jarron Jones, DL

 

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu