Elsőkörös irányítóval erősített az Arizona Cardinals

A Draft előtt a legtöbb szakértő arra számított, hogy az Arizona Cardinals az idei játékosbörzén ki fogja választani a jövő franchise irányítójának kinézett játékosát de a hét pickjük egyikét sem fordították irányítóra. Most már tudjuk, hogy a piacról oldották meg a problémát bár az biztosan kijelenthető, hogy nem a jövő irányítóját szerződtették.

Tegnap bejelentették, hogy egyéves szerződést írtak alá a 2011-es Draft 10. helyén kiválasztott Blaine Gabbert-el. Az évfolyamában csak az 1/1-es Cam Newton és a már visszavonult Jake Locker-t választották ki Gabbert előtt de eddig finoman szólva sem tudta bebizonyítani, hogy miért kelt el ilyen előkelő helyen.

A Cardinals kezdőirányítója továbbra is Carson Palmer lesz, mögötte Drew Stanton és Zac Dysert számít tartalékirányítónak. Ezzel a párossal kell megküzdenie Gabbert-nek, hogy bent maradhasson a csapat végső 53-as fős keretében.

Gabbert három Jaguars-os szezon után csatlakozott a San Francisco csapatához. Első szezonjában csak 1 mérkőzés jutott neki de az utóbbi két szezonban 14 mérkőzést kapott és 13 találkozón kezdő volt.

Két éve Jim Tomsula vezetőedző Colin Kaepernick gyenge játéka miatt kinevezte kezdőnek nevezte ki de Chip Kelly a sorozatos vereség után tavaly padra ültette. A 49ers irányítójaként 2.956 passzolt yardot és 15 touchdownt passzolt de 13 alkalommal eladta a labdát.

Palmer már 37 éves így nem maradt már túl sok hátra a profi pályafutásából de a Gabbert szerződtetés nem a jövőről hanem a keret feltöltéséről és a tartaléksor megerősítéséről szól. A lehető legjobban fel kell térképezniük a jövő évi Draft class irányítóit mert 2018-ban nem engedhetik meg maguknak, hogy QB nélkül távozzanak a Draftról.

nfl.com, Fotó: twitter.com