O.J. Howard nem való a Hard Knocks-ba?

A draft előtt olvastam az egyik oldalon, hogy a Buccaneers biztosan nem választja ki a tight end-et még ha lehetősége is lesz rá, mert az ő személyisége nem illik az HBO sorozatába. Jót mosolyogtam, mert Howard valóban egy templomba járó alabamai srác, aki elsőre leginkább csak a méreteivel hívja fel magára a figyelmet. Viszont az a GM amely így választ játékost inkább adja vissza a megbízást és menjen el péknek!

Amikor O.J. Howard-ot a 19. helyen sikerült elérni, maga Dirk Koetter is elimerte, hogy egy hatalmas ajándék pottyant a Buccaneers ölébe. A szakelemzők minden első körös pick pozícióját, azoknak a helyét figyelembe véve, a Bucs választását hozták ki a legértékesebbnek. Mel Kiper például ezt mondta közvetlenül a draft előtt a játékosról:

" Ö egyértelműen az 5.,6.,7. legértékesebb játékosa ennek a draftnak. Ekkora mérethez egy hatalmas sebesség párosul. Óriási atletikusság, nagy kezek, hosszú karok. Mindene megvan. Egy rémálom a védőknek!"

Howard méreteivel már középiskolában is kirítt a többiek közül. Az alabamai Autauga középiskolában vicces volt, ahogy mások mellé állt, annyival nagyobb és magasabb volt. Ki gondolta volna, de ekkortájt a fiatal Howard hatalmas kedvence volt Cam Newton és az Auburn. Nick Saban azonban meggyőzte őt, hogy neki az Alabamán van a helye.

Kiválasztottunk türelmes volt. Az első két egyetemi évében kevés játékot hívtak rá, alapvetően blokkolási feladatai voltak. Emiatt ezen időszak alatt elkapás és yard statisztikái nem voltak kiemelkedőek. Állítólag már a családtagok is zúgolódtak és tervezték, hogy beszélnek Nick Saban-nel, de ő nyugalomra intette őket ezekkel a szavakkal:

"Én várok az esélyemre és tudom, hogy meg is fogom kapni!"

2016-ban meg is kapta. S élt is vele.

Mindenki elismerően nyilatkozik róla, aki valaha is dolgozott vele. Lane Kiffin az Alabama volt koordinátora például ezt mondja róla:

"Olyan egyedi képességekkel rendelkezik, ami nem sok van a világban."

Vagy volt középiskolás igazgatója Gene Canavan, aki nagyon kedvelte őt:

"O.J. példamutató jelleme és vonásai már a 10. évfolyamra egyértelműek voltak. S az ember ebben soha nem változik!"

Szóval Howard nem való a Hard knocks-ba? Megítélés kérdése! Akkor is nyertünk vele egy fantasztikus képességű játékost.

Forrás:

Bucs Blog

Bucs Blog a Facebookon