Mario Addison még több lehetőséget kaphat

A 2016-os szezon a defensive end Mario Addison számára nagyszerűen sikerült.

Az egykori draftolatlan szabadügynök karrier-csúcsot jelentő 9,5 sack-et elérve a legjobb volt a Panthers-ben és néhány héttel azelőtt, hogy szabadügynökévé vált volna, Addison-t egy jól fizető hároméves szerződéssel jutalmazták.

"Következetesen támadta az irányítót." mondta a general manager Dave Gettleman, miután Addison aláírt. "És úgy tervezzük, hogy egyre nagyobb szerepet kap a védekezésünkben."

Mi lesz Addison egyre nagyobb szerepe?Addison még nem tudja biztosan. És ha őszintén kell mondania, egy hely a kezdő felállásban igazából nem olyan fontos neki.

"Nem, nem igazán." mondta Addison. "Mindaddig, amíg lehetőségem nyílik a játékra, csak az számít. Mint tavaly, nem is voltam kezdő - de sok lehetőséget kaptam. És ugyanolyan jól játszottam, mint egy kezdőjátékos. Mindenki nem tud kezdeni. De ez nem jelenti azt, hogy egy kezdőjátékos szükségszerűen jobb, mint te. Tehát amikor pályára lépek, mindenben a legjobbat nyújtom."

Addison-t karrierje során "pass-rush specialista" lett. Méreteinek (191 cm, 118 kg) és gyorsaságának kombinációja miatt prototípusa az irányító siettetésnek a passzjátékok során. A Pro Football Focus elemzése szerint Addison volt a leghatékonyab harmadik down-os pass rusher az NFL-ben tavaly.

Addison azonban azt is bebizonyította, hogy a futással szemben is megállja a helyét és robbanékonyságának köszönhetően meg tudja csinálni a játékot a backfiel-en.

Snap-jeinek száma az edzői személyzet bizalmának köszönhetően növekedett, Addison a szezon utolsó három mérkőzésén 60 százalékában volt a pályán.

Úgy tűnik, egyre több lehetőséget fog kapni.

"Úgy érzem, több snap-et fognak adni." mondta Addison. "Az jó. Minél több a snap, annál jobb. Örülök, hogy kiérdemeltem a bizalmukat és úgy gondolják, hogy meg tudom csinálni a dolgom. Valahányszor csak a pályára küldenek, meg fogom csinálni."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: catcrave.com