David Mayo A.J. Klein helyébe szeretne lépni

Az utolsó főiskolai meccsén 2014-ben David Mayo hét tackle-t szerzett a Georgia Dome-ban. Ez egy szerény szám volt a linebacker számára, aki átlagosan 10-et ért el végzősként a Texas State csapatában. De amikor Mayo egy másik NFC South helyszínen játszott, amikor befejezte második NFL szezonját és ismét hét tackle-t ért el, úgy érezte, ez egy sokkal nagyobb szám.

"Nagyon jó érzés volt, végre linebacker-t játszhattam, amit szeretek, visszakerülhettem a játék ritmusába." mondta Mayo. "Ez egy nagy élmény volt számomra, sok snap-et kaptam linebacker poszton egy éles meccsen - nem csak az előszezonban. Nagyszerű tanulási tapasztalat volt."

A tavalyi szezon utolsó, Tampa Bay elleni meccse előtt Mayo-nak két tackle-je volt a defense-ben, közel két év tapasztalattal a háta mögött. A speciális csapatban volt kiemelkedő játékos, amióta aláírt draftolatlan újoncként és egy túlzsúfolt linebacker poszton próbált érvényesülni. 

Mayo azonban szeretne feljebb lépni a ranglistán. A.J. Klein, aki a Panthers első számú tartaléka volt a három linebacker poszton, távozott. A Saints csapatához írt alá a holtszezonban és megpróbál kiharcolni magának egy kezdő helyet a csapatban..

Most Mayo-nak, aki Klein-hez hasonlóan az ötödik körben lett kiválasztva, esélye van betölteni ezt a szerepet.

"Még sok dolog van, amin javítani kell, de a cél az, hogy megpróbáljuk felkészíteni arra, hogy egy többpozíciós játékos legyen." mondta Al Holcomb, a linebacker-ek edzője. "Középső linebacker-ként kezdett és most megpróbáljuk játszatni mindhárom pozícióban."

Holcomb elmondta, hogy Mayo ismétlései, amiket a 2016-os szezon végén kapott, felbecsülhetetlen értékűek voltak és azok is, amiket a holtszezonbeli edzésprogram során kapott.

"Azzal, hogy elvesztettük A.J.-t, még nagyobbat kell előrébb lépnem és még többet kell megtanulnom ezekről a pozíciókról." mondta Mayo. "Nagyon jó, hogy mindhárom pozícióban kapok ismétléseket. Megértem ezeket a posztokat, de egy teljesen más dolog, hogy ismétléseket kapok. Amikor jönnek az ismétlések, a tanulási folyamat is gyorsabb lesz."

Mayo a holtszezonbeli edzésprogram első napjától kezdve lenyűgözte pozíciós edzőjét.

"Az első fázis elejétől kezdve minden nap lent volt az edzőteremben, hogy nagyobb és erősebb legyen és fantasztikus formában van." mondta Holcomb. "Erős, emellett nagyszerű keze van - vitathatatlanul neki van a legjobb keze a csoportban. Nagyon erős játékos. Teljes játékossá alakítjuk át, a passz elleni védekezés szempontjából is."

Luke Kuechly, Thomas Davis és Shaq Thompson előtte vannak, így Mayo továbbra is a speciális csapat oszlopos tagja marad. Összesen 11 tackle-t gyűjtött össze a speciális csapatban az első két NFL szezonjában, az elmúlt szezonban a csapat legjobbja volt.

De Mayo egy linebacker, aki komolyan veszi a speciális csapatot és dolgozik azon, hogy komolyan vegyék, mint NFL linebacker.

"Az én gondolkodásmódom ugyanaz - készen kell állni a játékra, bármikor is kapok esélyt - és ki kell élvezni." mondta. "Jó érzéseim vannak. Napról napra egyre többet tanulok és minden nap egyre otthonosabban érzem magam a védekezésben."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com