Kiugró szezont várunk tőle: Ross Cockrell (Steelers)

A Pittsburgh Steelers csapatát mindig is az erős védelem jellemezte és a defense egyik meghatározható alakjává válhat a fiatal cornerback Ross Cockrell. A jelenleg 25 éves védőt a Buffalo Bills csapata választotta ki a 2014-es Draft negyedik körében de egy évvel később a végső keretszűkítéskor megváltak tőle.

A Bills-nél eltöltött szezonja alatt 7 mérkőzésen lépett pályára és egyetlen tacklet tudott csak felírni a statisztikai lapjára de egy héttel az elküldése után csatlakozott a Steelers-hez és fokozatosan egyre nagyobb szerepet kapott az új csapatában.

Az utolsó két szezonban 31 mérkőzésen játszott (23 kezdőként) és 1.953 snapet töltött a pályán. Tavaly 1.025 snappet játszott és ugyan nem szerzett egyetlen interceptiont sem de az emberének dobott 93 kísérletből csak 10 zárult elkapással. A 10 elkapásból kettő zárult TD-vel és egyik sem volt hosszabb mint 37 yard.

Cockrell számára adott minden, hogy kiemelkedő szezont fusson idén. A kezdő poszt megtartásáért a William Gay, Artie Burns párossal kell ismét megküzdenie. Burns helyzetén nem javít, hogy nemrégiben letartóztatták de elsőkörös révén több türelmet fog kapni a csapat részéről.

A szabadügynökként szerződtetett Coty Sensabaugh, a harmadik körben draftolt Cameron Sutton és az ötödik körös Brian Allen egyelőre nem jelent rá veszélyt. A két évvel ezelőtti második körös Senquez Golson-ról pedig igazán semmit sem lehet tudni miután az első két profi szezonját sérülés miatt kihagyta és még egyetlen alkalommal sem lépett pályára az NFL-ben.

Fotó: profootballfocus.com