Három kérdés a Panthersnál: Futók

Miután az igásló running back, Jonathan Stewart aláírt egy szerződés hosszabbítást és 2018 végéig a csapat tagja marad, a Panthers kiválasztotta a dinamikus Christian McCaffrey-t a 2017-es NFL Draft első fordulójában. A veterán Mike Tolbert öt szezont követően távozott a Carolina csapatából, megnyitva az ajtót Darrel Young-nak vagy az újonc Alex Armah-nak a fullback poszt felé.

HÁROM KÉRDÉS

1. Hogyan fogja használni a Panthers McCaffrey-t?

Ez az egyik legérdekesebb kérdés a 2017-es Panthers-el kapcsolatban. McCaffrey sokat tud hozzátenni a csapathoz. Félelmetes ösztönökkel fut a szerelési kísérletek között, képes nagy play-eket csinálni a screen játékok során, van tapasztalata a wildcat formációban és elkapóként is tud játszani pontos útvonal futásának és természetes passz-elkapó képességének köszönhetően. Mi a úl sok egy újoncnak? Mi a kevés egy olyan játékos számára, aki rendelkezik ilyen egyedülálló készségekkel? Ezek olyan dolgok, amelyeket az edzőknek gondosan értékelniük kell, amikor az offensive plan-t összeállítják.

2. Hogyan fogja befolyásolni McCaffrey érkezése Stewart-ot?

A vezetőedző Ron Rivera-tól kezdve a running back edző Jim Skipper-ig mindenki ragaszkodik ahhoz, hogy Stewart szerepe nem fog változni. Stewart maga is világossá tette, hogy egyáltalán nem aggódik. A 109 kg-os futó továbbra is rengeteg futást fog kapni. De McCaffrey, bár közel sem olyan nagy és erős, mint Stewart, hatékony futó lehet az erősémában - amit a Stanford-ban is megmutatott már karrierje során. Érdemes lesz figyelni, hogy a futásokat hogyan osztják majd be hétről hétre.

3. Hová illik Fozzy Whittaker?

Stewart-hoz hasonlóan Whittaker szerződését is meghosszabbították 2018-ig. A ravasz, tempóváltoztatásairól híres back a leghatékonyabb NFL szezonján van túl, karrier csúcsot ért el a futások (57 futásból 265 yard) és az elkapások (25 elkapással 226 yard) tekintetében is. De McCaffrey azért van itt -egyebek mellett - hogy biztosítsa a tempóváltoztatásos játékokat. Hol fog akkor játszani Whittaker? A mélység, amelyet a keretnek biztosít, jó dolog, de kihívást jelenthet Fozzy játékban tartása.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu