Richard Sherman idén már nem a Seattle Seahawks játékosa lesz

Legalábbis egy tegnapi hír szerint a cornerback teljesen biztos benne, hogy az idei szezonban már nem a Seattle Seahawks játékosa lesz. Richard Sherman a hét elején elköszönt az összes csapattársától mivel biztosra veszi, hogy a jövőben külön csapatnak játszanak majd.

Sherman beszélt a Seahawks general managerével John Schneider-el és a csapat vezetőedzőjével Pete Carroll-al akik közölték vele, hogy a megvizsgálják a trade lehetőségét. Ian Rapoport információja szerint még nem hozták meg a végső döntést Sherman-el kapcsolatban, jelenleg minden benne van a pakliban.

A cornerback pályafutása legrosszabb szezonján van túl mivel csak 9 mérkőzésen tudott pályára lépni a tavalyi szezonban. Achilles sérülés miatt idejekorán véget ért a tavalyi alapszakasza de az esetleges elküldése mindenképpen anyagi okokkal magyarázható.

Sherman idén lép a 2014-ben aláírt négyéves, 56 millió dolláros szerződésének utolsó évébe. A szerződés szerint 13,2 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Elküldés vagy trade esetén 11 millió dollár felszabadul és 2,2 millió dollár halott összeg maradna utána.

2011-es bemutatkozása óta a liga egyik, ha nem a legjobb cornerbackje. Az utolsó hét szezonban senki sem szerzett nála több interceptiont (32) és nem védekezett le több passzt (99). Több mint 300 alkalommal dobták rá a labdát amelynek csak 47.4%-a végződött elkapással és az irányítók 50.9-es QB ratingel zártak (mind a két mutatóval a legjobb az utolsó 7 szezonban).

A tavalyi szezon csapatstatisztikái vele és nélküle:

Vele: 18.3 pontot engedtek mérkőzésenként; 318.9 totál yard; 217.9 engedett passzolt yard; 35.5 ellenfelek 3rd down sikeressége; 43.5%-ban szereztek TD-t a redzoneban
Nélküle: 23.9 pontot engedtek mérkőzésenként; 328.7 totál yard; 198.0 engedett passzolt yard; 41.6 ellenfelek 3rd down sikeressége; 52.6%-ban szereztek TD-t a redzoneban

nfl.com, Fotó: steelerswire.usatoday.com