15 szezon után visszavonul Jason Witten

Már egy hete tudni lehetett de ma hivatalossá vált, hogy végleg szögre akasztja sisakját a Dallas Cowboys és a liga történetének egyik legjobb tight endje Jason Witten. A támadó azonban egy pillanatra sem nyugdíjazza magát ugyanis azonnal csatlakozik a Monday Night Football stábjához.

A jelenleg 35 éves tight end kora ellenére a tavalyi offseasonban 26 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a csapatával. A szerződését átstruktúrálták idén, hogy helyet képezzenek a fizetési sapkában. Witten rengeteg pénzt "bent hagyott" az NFL-ben de azért nem kell félteni ugyanis a hírek szerint az ESPN évi 4-4,5 millió dolláros szerződést ajánlott neki.

Witten-t a 2003-as Draft harmadik körében választotta ki a Cowboys. Pályafutása során 1.152 elkapásból, 12.448 elkapott yardot és 68 elkapott yardot szerzett. 11 szezonban választották be a Pro Bowl keretbe és két-két alkalommal bekerült az All-Pro első és második csapatába is.

A tight end a pályafutása során a liga történetének egyik legeredményesebb elkapója volt. 1.152 elkapásával a liga történetének negyedik legjobb játékosa. Csak Jerry Rice (1,549), Tony Gonzalez (1,325) és Larry Fitzgerald (1,234) előzi meg.

Witten több liga és csapatrekordot tart. 2012-ben bemutatott 110 elkapása a legtöbb amit egy tight end egy szezonban szerzett. Ugyanebben az évben egy mérkőzést 18 elkapással elkapással zárt ami ugyancsak tight end liga rekordnak számít.

nfl.com, Fotó: