Hirtelen sok irányítója lett a Jets-nek, eltradelhetik Teddy Bridgewater-t

Az idei offseason kezdetén még az irányítóposzton szorult leginkább megerősítésre a New York Jets azonban mára már változott a helyzet. A szabadügynökpiaci szerződések és a Draft után mostanra már sokan vannak így elképzelhető, hogy egyiküknek távozni kell.

A csapat vezetősége hosszabbított tavalyi kezdőirányítójával Josh McCown-al. A jelenleg 38 éves játékos tavaly egyéves szerződéssel érkezett New Yorkba és 13 mérkőzésen volt volt kezdő. Szerződése lejárt és újabb egyéves szerződést kapott amivel 10 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából.

Trumaine Johnson-el együtt McCown foglalja el a legtöbb helyet az idei fizetési sapkában és a szerződés felépítése alapján trade vagy cut esetén is csak 5 millió dollár szabadítható csak fel.

McCown szerződtetése mellett megszerezték a Minnesota Vikings korábbi elsőkörös választottját Teddy Bridgewater-t. Az irányító nagyon súlyos térdsérülésből tér vissza így egyéves (úgymond "bizonyításos"), 6 millió dolláros szerződést kötöttek vele. Trade vagy cut esetén csak 500 ezer dollár halott összeg marad utána.

Ezt követően egy hónappal a Draft előtt a csapat vezetősége feltradelt és megszerezte az Indianapolis Colts harmadik választását amivel kiválasztották Sam Darnold-ot. A fiatal QB még nem írta alá az újonc szerződését de nagyságrendileg hasonló szerződést fog kapni amilyet Mitchell Trubisky kapott tavaly.

A Bears QB-je a tavalyi Draft második helyén kelt el és 29 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. 5.2 millió dollárt foglalt el az újonc szezonjában így Darnold esetében is hasonló számmal lehet kalkulálni.

Tehát mostanra adott három játékos akiből csak egy lehet a pályán. A csapatok két irányítót neveznek a mérkőzésekre így egyikük csak néző lesz. Darnold a jövő így ha nem is lesz kezdő mindenképpen a tűz közelében kell tartani.

Az elsőkörös választottjuk így legrosszabb esetben is tartalék lesz tehát marad McCown és Bridgewater. A veterán játékos elküldéséből nagyon rosszul jönne ki a csapat ugyanis nyakukba szakadna 5 millió dollár halott összeg. Így Bridgewater helye a legkérdésesebb és az alapszakasz kezdetéig egy kezdőirányító sérülése esetében egy közepes vagy hátsó körös Draft tradeel már másol kezdheti meg a szezont.

nfl.com, Fotó: whas11.com