A Titans három éve végig Marcus Mariota-t akarta Jameis Winston-al szemben

A Tennessee Titans és a Tampa Bay Buccaneers három éve a Draft első és második helyén választhatott és mindkét együttes a várakozásoknak megfelelően irányító mellett döntött. A kiválasztás pillanatában nem lehetett megmondani, hogy melyikük választott jobban, erre mindig az idő adja meg a választ.

A Top helyeken is nehéz a választás azonban egyszerű tűnik a helyzet ha a két kiszemeltből az egyiket már kiválasztották előtted. A korábbi Titans megfigyelő igazgatója Blake Beddingfield elárulta, hogy Winston kiválasztásával sem borult fel a forgatókönyvük ugyanis Nashville-ben végig Mariota-t akarták.

Három év elteltével kimondható, hogy igazából egyik pick sem váltotta meg a világot és igen nehéz különbséget tenni a két irányító között. Mariota egy jól sikerült 2016-os szezon után tavaly visszalépett és negatív TD-Interception mutatóval zárta a tavalyi szezont (13 TD és 15 Int).

A tavalyi szezont egyértelműen Winston nyerte aki riválisánál kettővel kevesebb alapszakasz mérkőzésen lépett pályára de így is több yardot, több TD-t passzolt és kevesebb alkalommal adta el a labdát.

Eddig tehát egyik irányító sem tudta bebizonyítani, hogy maradéktalanul megérte a magas kiválasztást de mivel a csapatok lehívták mindkettejük ötödik éves opcióját így további két évük van a bizonyításra. Az idei szezon kulcsfontosságú lesz a hosszútávú nagy pénzt hozó szerződés aláírásához.

nfl.com, Fotó: