Todd Gurley véleménye szerint sztrájkra lenne szükség a teljesen garantált szerződésekhez

A Los Angeles Rams running backje Todd Gurley az egyik interjújában kifejtette a véleményét hogy az NFL játékosok hogyan tudnák elérni a teljes egészében garantált szerződéseket. A futó elmondása szerint a helyzet megváltoztatásán csakis egy kollektív sztrájk segíthet.

A játékosok szerződésének garantált tartalma évek óta visszatérő kérdést jelent mert az NBA-ben sorra kapják a nagyobbnál nagyobb szerződéseket. Többet is fizetnek a játékosoknak és a legtöbb esetben a szerződés teljes egészében garantált keresetet tartalmaz (ezt a kisebb keretekkel magyarázzák).

Ebből a szempontból igazából úttörőnek számít Kirk Cousins aki az idei offseasonban a Washington Redskins-t hagyta el a Minnesota Vikings csapatáért. Cousins hároméves, 91 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával és minden egyes cent garantált keresetnek számít.

Ha bekövetkezik nem ez lenne az első játékossztrájk. 1982-ben, 1987-ben és a 2011-es új Kollektív szerződés előtt is sztrájkoltak. 1982-ben 57 napig húzódott ami miatt 9 mérkőzésre csökkentették a szezont. 1987-ben pedig töröltek egy fordulót és három hétig tartalékok/cserék játszottak.

Nem csak Gurley az egyetlen játékos aki megszólt ez ügyben. A Buffalo Bills linebackerének Lorenzo Alexander-nek, aki egyébként a játékos szakszervezet egyik vezetője, véleménye szerint a játékosoknak maguknak kellene több garantált fizetésért küzdeniük úgy is ha rövidebb szerződéssel érik el mindezt.

profootballtalk.nbcsports.com, Fotó: