Tényleg Todd Gurley tette tönkre a running backek piacát?

Melvin Gordon továbbra is munkanélküli és ellentétben a többi neves, lehetőségre váró running backtől, nem biztos, hogy ajánlatot fog kapni egy csapattól. A 30 éves játékos az elmúlt három szezont Denverben töltötte, de 2022-ben mindössze 10 mérkőzésen lépett pályára, 90 alkalommal futott 318 yardot és két touchdownt szerzett. A 2022-es szezon végén csatlakozott a Kansas City edzőcsapatához és megkapta első Super Bowl-gyűrűjét, annak ellenére, hogy egyetlen meccsen sem játszott a csapatban.

Rossz hír számára, hogy Dalvin Cook, Ezekiel Elliott és Kareem Hunt is s szabadügynökpiacon van mert mindegyikük megelőzi Gordont. Ráadásul az utóbbi években megfigyelhető, hogy igencsak lecsökkent a running backek szerződésének összege. Gordon szerint emiatt Todd Gurley okolható,

"Véleményem szerint, miután Todd (Gurley) megkapta a nagy szerződését, majd (a Rams edzője) Sean McVay azt mondta: "Soha többé nem fogok fizetni futójátékosnak, csak használom és rotálom őket", azt hiszem, miután ez a kijelentés elhangzott - és aztán megnyerték a Super Bowlt -, mindenki követte a példáját, azt hiszem" - mondta Gordon. "Azt hiszem, ekkor kezdett minden futó elindulni a lejtőn.

Fotó: nfl.com