Öt játékos akinek a csapatváltás után bizonyítani kell az idei szezonban

Az idei szabadügynökpiac nyitása után szokás szerint robbant a bomba és a legjobb játékosok jobbnál jobb hosszútávú szerződéseket kötöttek. Akadnak azonban olyanok akiknek egy jól fizető de csak egyéves szerződéssel kellett megelégedniük így az idei szezonban bizonyítaniuk kell egy hosszútávú szerződésért

Ndamukong Suh, Los Angeles Rams, defensive tackle, 1 év, 14.0 millió dollár

Suh egykoron a liga legjobb tacklejének számított és ennek megfelelően hatéves, 114 millió dolláros szerződést kapott a Miami Dolphins-tól. A szerződésének felépítése alapján azonban egyre több helyet foglalt el a fizetési sapkából amit nem tudtak (vagy már nem akartak) finanszírozni Miamiban.

A teljesítményével nem volt gond, a Pro Football Focus posztjának 5. legjobb játékosaként rangsorolta a tavalyi szezonban. Az idei szezonban pedig kiemelkedő teljesítményre számíthatunk a Rams védőfalának közepétől, a Suh - Aaron Donald párostól retteghetnek majd az ellenfelek.

Tyrann Mathieu, Houston Texans, safety, 1 év, 7.0 millió dollár

Mathieu is megkapta már jól fizető hosszútávú szerződését de az Arizona Cardinals csökkenteni akarta a fizetését amit a safety visszautasított. Mivel nem ment bele a fizetéscsökkentésbe ezért a Cardinals vezetősége két évvel az ötéves, 62.5 millió dolláros szerződésének aláírása után megváltak tőle.

Suh-val ellentétben Mathieu teljesítménye visszaesett az utóbbi időben és a sérülések sem kerülték el. A Texans egy sztár szinten közepesnek minősülő éves fizetésért szerződtette de az egy évvel meghagyta magának a kiskaput, hogy bármi probléma esetén az idei szezon után megválhassanak tőle.

Sheldon Richardson, Minnesota Vikings, defensive tackle, 1 év, 8.0 millió dollár

Richardson-t még a New York Jets választotta ki a 2013-as Draft első körében de a tavalyi alapszakasz elején eltradelték a Seattle Seahawks-al. Az egyetlen Seattle-i szezonjában átlagon felül de nem elit szinten teljesített. 15 mérkőzésen lépett pályára kezdőként, de csak 44 tacklet, 1 sacket és 1 kierőszakolt fumblet szerzett.

A visszafogottabb szezon után biztos volt, hogy nem kap olyan ajánlatot amilyet szeretne így logikus lépésnek tűnik, hogy elfogadta a Vikings egyéves ajánlatát. A bizonyításhoz minden adott a számára mert a tavalyi Vikings defense elit szinten teljesített. Az utolsó két gyengébb szezon után egy jó idei teljesítmény után pedig jöhet a nagy szerződés.

Teddy Bridgwater, New York Jets, irányító, 1 év, 6.0 millió dollár

Bridgewater elsőkörös választott volt és a második szezonja után úgy tűnt, hogy megtalálták a jövő irányítóját azonban jött a súlyos térdsérülése. A harmadik edzőtáborában olyan súlyosan megsérült, hogy egy tavalyi mérkőzést leszámítva kihagyta az utolsó két szezont. A tavalyi egyetlen pályára lépése sem sikerült jól, 2 passzkísérlete volt és egyik sem volt sikeres ráadásul az egyik átadásból interception született.

Az offseasonban egyéves, 6 millió dolláros szerződést kötött a Jets-el úgy, hogy mindössze 500 ezer dollár garantált keresetet kap. Riválisként maradt a tavalyi irányítójuk Josh McCown és a Draft harmadik helyén kiválasztották Sam Darnold-ot. Bridgewater szerződése tartalmaz még kiegészítőket a teljesítmény és a lejátszott idő alapján további 9 millió dollárt kereshet.

A fő problémáját azonban Darnold draftolása jelenti mert McCown gyenge játéka esetén valószínűleg az újonc irányítónak szavaznak majd bizalmat. Bridgwater-nek bizonyítania kell, hogy új szerződést kapjon de ezt a padról nehéz lesz kivitelezni. A három irányító miatt nincs kizárva, hogy a szezon kezdete előtt eltradeli a Jets.

Muhammad Wilkerson, Green Bay Packers, defensive end 1 év, 5.0 millió dollár

Wilkerson Richardson-hoz hasonlóan is a Jets elsőkörös választottja volt csak a defensive end már megkapta a nagy szerződését. 2016-ban 5 éves, 86 millió dolláros (53 millió garantált) szerződést kötött a csapatával de a Jets két évvel később, idén februárban megvált tőle. Az utolsó két szezonban visszaesett Wilkerson teljesítménye, egyik szezonban sem tudott 5 sacknél többet szerezni. A csapat még úgy is a cut mellett döntött, hogy 9 millió dollár halott összeg maradt az idei fizetési sapkában.

Wilkerson-nak idén újra bizonyítania kell de nem lesz egyszerű dolga. Elég gyenge a Packers defensive end, tackle sora, rajta kívül csak Mike Daniels emelkedik ki a játékosok közül. Erős játékosok mellett könnyebb jól teljesíteni de itt könnyebb lesz kiemelkednie.

nfl.com, Fotó: nfl.com, sbnation.com