Vikings edzőtábor ráhangoló, 3. rész - Az elkapók

Harmadik részünkben az elkapókat nézzük meg, akik közül páran olyan briliáns szezont nyújtottak, hogy a liga legjobb elkapó párosává választották őket.

Összesen 12 elkapóval a keretben megyünk neki az edzőtábornak, ami egy kicsit talán magas szám, de így legalább van lehetősége az edzőknek a legjobbakat kiválasztania. Jellemzően ugye 5-6 elkapóval a keretben megyünk neki a szezonnak, idén sem lesz ez másképp.

Az első két hely az biztos. Adam Thielen, aki hosszú idő után az első Vikings elkapó volt, aki 1000 yardnyi elkapás fölé ért egy szezonban és Stefon Diggs, aki a Minneapolis-i csodát (és persze sok másik csodás elkapást is) összehozta. Ők ketten lettek a legjobb elkapó páros a ligában a tavalyi évben. Végre ezt is megéltük. Az ő helyük biztos, és ha meglesz Diggs levegőben lógó szerződéshosszabbítása is, akkor ezen a téren sok évre megnyugodhatunk.

Na a harmadik számú elkapó kiléte már nem ilyen egyszerű. Laquon Treadwell, az új elkapó Kendall Wright és az újonc Brandon Zylstra is esélyes erre a posztra. Persze az utóbbinak nagyon sokat kell mutatni, hogy megkapja ezt a pozíciót, de nem lehetetlen. Zylstra ugyanis jó képességű elkapó, aki labdabiztos és gyors is, sokan az új Adam Thielen-t látják benne, aki alacsonyabb osztályú egyetemi csapatból került az NFL-be és nagy karriert futhat be.

Treadwell-nek pedig idén végre tényleg mutatnia kell valamit, mert jövőre már belép újonc szerződésének utolsó évébe és nyilván szeretne hosszabbítani. Wright helyére Wright érkezett, aki egy átlagos szezont tudhat magáénak a Titans-nál. Neki is kell bizonyítania, hogy érdemes a harmadik helyre.

5 újonc is az elkapói gárdában, köztük Jake Wieneke, aki okozhat még meglepetést is, végső keretbekerülésre is esélyes. Cayleb Jones és Stace Coley számára már nem ismeretlen a Vikings, tavaly például Coley az alapszakaszban kapott pár playnél lehetőséget.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: clutchpoints.com