Todd Gurley a liga legjobban fizetett running backje

Todd Gurley tegnap aláírta a szerződéshosszabbítását amivel megreformálta a running backek piacát. Miután Le'Veon Bell nem fogadta el a Pittsburgh Steelers hosszútávú ajánlatát a Los Angeles Rams a liga legjobban fizetett running backjévé tette a saját futóját.

A Rams futója négyéves, 60 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. A futó szerződése 45 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Előbbivel a liga legjobban fizetett játékosa míg utóbbival a liga rekordere lett. Running back szerződésében még szerepelt ennyi garantált tartalom.

Gurley csak 24 éves lesz a következő hónapban de már eddig is igen szép sikereket ért el az NFL-ben. A 2015-ös Draft 10. helyén választotta ki az akkor még St. Louis-i székhelyű Rams. Eddigi három szezonjából kettőben is bekerült a Pro Bowl keretbe, egyszer az All-Pro első, egyszer pedig a második csapatába.

Az igazi áttörést a tavalyi év hozta meg a számára. Teljesítménye alapján megválasztott az Év támadójátékosának és Tom Brady mögött második helyen zárt az MVP (Legértékesebb játékos) választáson. Az elmúlt három szezonban Gurley szerezte a legtöbb futott (holtversenyben) és "összes" touchdownját.

Tavaly a 2.093 scrimmage yardjával (futott és elkapott yard összesen) ligaelső, míg az 1.305 futott yardjával a liga második legjobb játékosa volt. A liga történetének harmadik játékosa lett aki egy szezonban átlépte a 2.000 scrimmage yardot, 10 futott és 6 elkapott TD-t.

nfl.com, Fotó: twitter.com