72 millió dollárért hosszabbított a Minnesota Vikings elkapója

A Minnesota Vikings megegyezett a fiatal elkapójával a játékos új szerződéséről. Tegnap bejelentették, hogy ötéves, 72 millió dolláros hosszabbítást kötöttek Stefon Diggs-el. A teljes összeg elérheti a 81 millió dollárt, 40 millió dollár garantált összeget és 15 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz.

Diggs éves átlagos fizetése 14.4 millió dollár amivel bekerült a liga 10 legjobban kereső elkapója közé. Ha eléri a maximális összeget akkor 16.2 millió dollárt átlagol évente ami megegyezik Sammy Watkins és Brandin Cooks idén aláírt szerződésével.

Diggs-t a 2015-ös Draft ötödik körében választotta ki a Vikings. A 24 éves játékos az eddigi pályafutása során 2.472 elkapott yardot és 15 elkapott touchdownt szerzett. A Pro Football Focus a tavalyi teljesítménye után posztjának 8. legjobb játékosaként rangsorolta.

Az elkapó hosszabbításával a Vikings bebiztosította, hogy a kulcsjátékosai még jó ideig a csapat alkalmazásában álljanak. Diggs, Adam Thielen, Danielle Hunter, Eric Kendricks, Xavier Rhodes, Kirk Cousins, Everson Griffen, Linval Joseph, Riley Reiff, Harrison Smith és Dalvin Cook 2020 végig rendelkezik szerződéssel.

nfl.com, Fotó: espn.com.au