Harrison Smith az örök Viking, továbbra is a csapat szolgálatában marad

A szerződése átalakítása után Smith a 13. szezonjában is visszatér a Vikings kötelékébe. Harrison Smith a Vikings örökös játékosa beleegyezett abba, hogy átalakítsák a szerződését, így az előttünk álló idényben már a 13. szezonját fogja megkezdeni a Minnesota Vikings csapatában.

Idén 9 millió dollárt fog keresni, ami jelentős visszalépés a korábbi 19,2 millióhoz képest, de úgy tűnik nem mindenkinél mindig a nagy pénz számít.

Néhányan  a tavalyi szezon után azt hihették, hogy a Vikings megválik a veterán védőtől vagy Smith esetleg befejezi, de ő inkább belement, hogy csökkentsék a fizetését, hogy maradhasson az első és eddig egyetlen NFL csapatában.

Smith 2012-ben érkezett meg a profi ligába, mikor a Draft első körében kiválasztottuk.

Azóta már eltelt egy kis idő és láthattuk, hogy bizony remek választás volt anno. A rájátszást is beleszámolva összesen 183 meccsen lépett pályára (ebből 182 meccsen kezdőként).

2015 é 2021 között hatszor szavazták be a Pro Bowl-ra, 2027.ben pedig All-Pro lett.

Annak ellenére, hogy tavaly pályafutása során másodszor végzett interception nélkül, Smith mindig is magas szinten játszott Brian Flores védelmében. Például a 4. héten a Panthers ellen 3 kulcsfontosságú sacket mutatott be.

Smith, aki Idén februárban töltötte be a 35. életévét 34 interceptiont, 19,5 sacket, 86 passzlevédekezést, 12 kikényszerített labdavesztést és több, mint 1000 szerelést mutatott be eddig karrierje során. Igazi franchise legenda és potenciális Hall of Fame jelölt. Még egy vagy akár két eredményes szezon és szinte biztos, hogy bekerül Canton-ba.

Forrás:

Minnesota Vikings Magyarország

hungarianvikings.com

Fotó: espn.com, vikings.com