Három kérdés a Panthers-nál: Elkapók

A Panthers dolgozott azon, hogy rendbe szedje az elkapó posztot. A veterán Torrey Smith egy trade során érkezett, nagy szükség van rá, kell valaki, aki meg tudja nyújtani a pályát. Jarius Wright, aki a támadó koordinátor Norv Turner mellett a Minnesota csapatánál sikeres volt slot poszton, a szabadügynök piacról érkezett. És amikor a jött a draft, a Carolina az első körben kiválasztotta DJ  Moore-t, a Maryland robbanékony playmaker-ét.

1. Mit tartogat Devin Funchess a negyedik évre?

A döntés, hogy Kelvin Benjamin-t a 2017-es szezon közepén elcserélték, lehetőséget adott Funchess számára, hogy átvegye az "X" szerepet, vagyis a megszokott helyét. Szépen fejlődött, 63 elkapással 840 yardot és nyolc touchdownt szerzett - ezek mindegyike karrier-csúcs. Most úgy kezdi a szerződésének utolsó évét, mint Cam Newton első számú célpontja. Ez egy nagy év lehet Funchess számára, aki májusban töltötte be a 24-et.

2. Mekkora szerepet fog kapni Moore?

Az első körben választott játékos a tavaszi edzéseken megmutatta, hogy készen áll a feladatra. A tipikus rookie hullámvölgyek ott lesznek, de egyértelmű, hogy Moore azonnal segíthet az offense-nek. Egyedi képességeket hoz az elkapó csoportnak azzal a képességével, hogy képes lerázni a védőket és a gyors passzokat hosszú játékokra váltani. A Panthers a lehető legtöbb alkalommal ki is fogja ezt használni.

3. Curtis Samuel képes lehet a visszatérésre?

Samuel újonc éve nem a tervek szerint alakult. A súlyos sérülések arra kényszerítették, hogy kihagyja az edzőtábor nagy részét. Samuel mindent megtett, és amikor úgy tűnt, hogy elkapta a ritmust, boka sérülést szenvedett a 10. héten, ami véget is vetett a szezonjának. A rehab jól ment és a korábbi második körös játékos a tavasz folyamán mutatott biztató jeleket. Ha egészséges marad, akkor a villámgyors játékosnak képesnek kell lennie arra, hogy fontos szerepet töltsön be a második szezonjában.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu